Dzīve ar klusajiem telefoniem. Trīs sieviešu pieredze

“Labdien, mani sauc Līga, un es esmu atkarīga no sava mobilā tālruņa!”. Tā noteikti varētu būt frāze, ar kuru pirms kāda laika es būtu atzinusies pārāk ciešā draudzībā ar viedierīcēm. Atzīšos (un ne pirmo reizi), ka regulāri mēdzu pamatīgi nogurt no komunikācijas intensitātes un savdabīgās atkarības, ko rada mūsdienu digitālie draugi, īpaši allaž klātesošais viedtālrunis. Šobrīd labojos un izmēģinu dzīvi ar tālruni, kam atlsēgta skaņa. Lasīt vairāk…

Četras vienošanās ceļā uz iekšēju brīvību

Grāmatā “Četras vienošanās. Praktisks palīgs ceļā uz iekšēju brīvību”, ko latviešu valodā klajā laidis Apgāds Zvaigzne ABC, atklāta seno tolteku mācība, kā iemantot iekšējo brīvību. Visi runā un cīnās par brīvību, bet ko tad īsti nozīmē būt brīvam? Arī dzīvojot brīvā valstī, mēs neesam brīvi. Kā vēsta autors, īsta brīvība attiecas uz cilvēka garu – tā ir brīvība būt tādiem, kādi patiesībā esam, un tikai mēs paši neļaujam sev būt brīviem. Bet, kā to panākt, dzīvojot ieprogrammētu uzskatu varā? Lasīt vairāk…

Turku zirņu – pupiņu burgeri ar pašu gatavotu kečupu un saldā kartupeļa frī

Skolēnu brīvlaika priekšvakarā kopā ar “Mazo pavāru skoliņas” audzēkņiem gatavojām veselīgus veģetāros burgerus, paši savu kečupu un saldā kartupeļa “frī”. Tā kā straujiem soļiem tuvojas grilēšanas un dārza svētku sezona, dalāmies ar receptēm, kas, cerams, noderēs un garšos ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem.  Lasīt vairāk…

Skolēnu pavasara brīvlaiks ir klāt! Mūsu plāni.

Nezinu, vai man vienai tā šķiet, bet šis mācību gads paskrien tik ātri! Liekas, vēl pavisam nesen meita uzsāka mācības 4. klasē, bet, rau, esam jau nosvinējušas viņas 11. dzimšanas dienu un klāt skolēnu pavasara brīvlaiks ar veselu nedēļu nekā nedarīšanai. Reizēm brīvdienās mēs patiesi slinkojam, laiskojamies un neko īpašu nedarām, taču šoreiz gribēju kopā pavadīto laiku padarīt nedaudz kvalitatīvāku, nedēļas vidū aizbraucot nelielā ceļojumā tepat uz Igauniju. Lasīt vairāk…

Novecošana kā ceļojums arvien dziļāk sevī

Laikmetā, kad savu dzīvi ik dienu iemūžinām neskaitāmos foto mirkļos un uzņemto pašportretu skaits ir lielāks nekā jebkad agrāk, nav nekā vienkāršāka kā paskatīties uz sevi no malas. Aplūkojot un publicējot tās, mācos pieņemt sevi tādu, kāda esmu, turklāt ne tikai vizuāli, bet arī iekšēji, jo bildes ļoti bieži atspoguļo mūsu sajūtas un emocijas.  Lasīt vairāk…

Avokado šokolādes mafini

Kad nepilnu stundiņu ir kārtīgi pastrādāts ar sniega lāpstu, attīrot ceļu pamatīgi piesnigušajā pagalmā, nevilšus rodas liela kāre pēc kaut kā garšīga. Iemesls nebija tālu jāmeklē – kamēr 8. martā daudzi joprojām svin Sieviešu dienu, manam tētim rīt būs dzimšanas diena. Sacīts darīts – ievadu Pinterest meklētājā atslēgas vārdus “chocolate vegan muffins” un atrodu recepti, kurā ierasto banānu vietā izmantots… avokado.  Lasīt vairāk…

Hestons Blūmentāls: Labas ierīces virtuvē tikpat svarīgas kā ass nazis

Gardēžus varot iedalīt vairākās grupās – tie, kuri precīzi ievēro norādījumus receptēs, tie, kuri ļaujas brīvai improvizācijai, un tie, kuri ņem talkā viedās tehnoloģijas. Piemēram, šefpavārs Hestons Blūmentāls, kura restorāns The Fat Duck ieguvis trīs Michelin zvaigznes, uzskata, ka labas ierīces virtuvē ir tikpat svarīgas kā ass nazis, labs mikseris vai ledusskapis. Lasīt vairāk…

Maija Balode, MaiMai: Radu adījumus, kuros gribas ietīties kā maigā apskāvienā

MaiMai adījumi vilināt vilina tiem pieskarties un, reiz uzvilkti mugurā, vairs nav novelkami un saaug ar nēsātāju gluži kā otrā āda. Vismaz tāda ir mana pieredze, no pirmā acu uzmetiena iemīloties gaišpelēkajā, mohēras ar zīdu jakā, ko pamanīju jogas studijas Urban Yoga veikaliņā. Tūdaļ jautāju studijas meitenēm, kas šos brīnumainos adījumus rada, un viņas mani saveda kopā ar zīmola veidotāju Maiju Balodi. Lasīt vairāk…

1 2 3 54