Ieskats manā pieliekamajā jeb ko ēdam ikdienā

Šobrīd lielākā daļa manas ikdienas paiet Rīgā, jo nesen pārcēlos uz savu galvaspilsētas štābiņu. Tā kā vietas dzīvoklītī ir ļoti maz, līdzi neņēmu neko lieku, un tas attiecas arī uz pārtikas produktiem. Tiesa, pāris nedēļu laikā virtuves plauktos un ledusskapī pamazām sakrājušies bāzes produkti, bez kuriem acīmredzot neprotu un negribu iztikt. Nolēmu, ka padalīšos, kas ir mans “iztikas minimums” šobrīd, lai gatavotu un ēstu Happy Whispers gaumē. Lasīt vairāk…

Kā es gandrīz par Grinču pārvērtos jeb cīņa ar pirmssvētku ļembasta besi

Pašai nedaudz neticas, taču šis ieraksts blogā top kādā centra lielveikalā. Sēžu kafejnīcā, dzeru kapučino ar kanēli, fonā skan Ziemassvētku džinglbelli, un es tikko esmu izmalusies pa veikaliem, meklējot našķus un niekus meitas Ziemassvētku zeķei. Raugoties uz pārtikas nodaļā sakrautajām saldumu grēdām un cenu zīmēm par šokolādes sniegavīriem un kinderolām, vienā brīdī iestājās apātisks nihilisms. Viss šis pirmssvētku ļembasts šķiet tik merkantils!  Lasīt vairāk…

Nogaršo Latvijas autoru sarakstītus ēdienus!

Ar rakstnieces Noras Ikstenas stāsta Meža vakte receptes pagatavošanu 3 pavāru restorānā šonedēļ tika atklāta restorānu akcija Introvertās pusdienas. Tās ietvaros līdz pat nākamgad notiekošajam Londonas grāmatu tirgum dažādos Rīgas un citu pilsētu restorānos, kafejnīcās un bāros ikvienam būs iespēja nogaršot pēc Latvijas rakstnieku stāstu receptēm tapušus ēdienus un dzērienus. Lasīt vairāk…

Veselībai un videi draudzīga mājokļa tīrīšana jeb es pārceļos!

Tuvākajā laikā mājokļa tēmas blogā visticamāk tiks cilātas biežāk nekā citkārt, jo pēc pāris mēnešu nepacietīgas gaidīšanas beidzot pārcelšos uz savu jauno štābiņu Rīgā. Mazajā pilsētas miteklī, kas kalpos kā mājas birojs un darbdienu mājvieta, tikko pabeigti pēdējie remontdarbi. Laiks sapost, lai varētu sākt iekārtot, un tas nozīmē tikai vienu – pamatīgu tīrīšanu. Godīgi sakot, mājokļa tīrīšana nav mana mīļākā nodarbošanās, taču, kas jādara, jādara… Uzlieku foršu mūziku, atrotu piedurknes un aiziet! Lasīt vairāk…

Svaigēdāju brauniji ar mango un kokosriekstu čipsiem

Kur tas laiks, kad pati pēdējo reizi gatavoju kādu desertu svaigēdāju stilā! Kādreiz raw našķus taisīju biežāk. Varbūt atkal jāpamēģina? Šo braunija recepti ar mango un kokosriekstiem saņēmu kopā ar citām receptēm ballītei Tex Mex stilā. Neesmu droša, ko meksikāņi teiktu par raw kūku, taču esmu pārliecināta, ka vismaz pret pievienoto čili viņiem nebūtu iebildumu. Kūka izklausās garda. Pamēģināsim uztaisīt?  Lasīt vairāk…

Vilina darbs no mājām? Uzzini, vai tas tev der!

Jau pāris gadus strādāju freelance režīmā, nosakot pati savu darba laiku un izvēloties sev tīkamāko darba vidi. Papildus sabiedrisko attiecību un komunikācijas pakalpojumu sniegšanai, kā autore rakstu žurnāliem un par darbu uzskatu arī blogu, kā arī visas ar to saistītās aktivitātes. Manas darba dienas ir ļoti dažādas. Ja pieķer sevi pie domas pamēģināt strādāt no mājām vai strādāt freelance režīmā, šis bloga ieraksts ir tieši Tev. Lasīt vairāk…

Aizmukt izvēdināt galvu uz Pērnavu

Dažreiz nemaz nekur tālu nevajag mukt, lai izvēdinātu galvu – pietiek aizbraukt tepat pie kaimiņiem uz Igauniju. Tie, kuri man seko Instagram, iespējams, jau pamanīja, ka nedēļas nogalē pabiju Pērnavā. Šī mīlīgā pilsētiņa jūras krastā šķiet iecienīta atpūtas vieta daudziem mūsējiem, jo latviešu valodu bieži dzird gan uz ielas, gan Pērnavas SPA centros. Mēs turp devāmies izbaudīt romantisku nedēļas nogali divatā. Lasīt vairāk…

1 2 3 60