Bišu maize tavai veselībai – kāpēc un kā to lietot

Vējš drīz būs izģērbis kokus kailus, un zelta rudeni nomainīs gada tumšākais un drēgnākais periods. Šajā laikā nereti sarūk ne tikai mūsu optimisma krājumi, bet cieš arī mūsu imunitāte, kā rezultātā biežāk saslimstam vai piedzīvojam nespēku un enerģijas trūkumu. Pēdējos piecus gadus neesmu lietojusi nekādus sintētiskos vitamīnus, taču ik pa laikam izmēģinu dažādus uztura bagātinātājus. Mans šī rudens atklājums ir bišu maizes pastilas. Produkts, kura iedarbībai es ticu. Lasīt vairāk…

Mācīties dzīvot no jauna. Pēc izsmiešanas. Seksuālas vardarbības. Slimības. Tu to vari!

Šoreiz blogā dalos ar kādas lasītājas pieredzi. Uzticējusi savu stāstu man, viņa piekrita dalīties publiski. Lai palīdzētu vēl kādai sievietei, kura pieredzējusi ko līdzīgu, sasparoties. Spert pirmo soli iepretim laimīgākai sev. Dažreiz šķiet – būt laimīgiem ir tik grūti. Kāpēc mēs visi esam tik sačakarēti? Taču, ja sevi uzstutēt uz kājām izdevās vismaz vienai, varbūt tas noderēs vēl kādai. Par to arī šis stāsts.  Lasīt vairāk…

Lapu kāposta salāti ar saldo kartupeli, saulē kaltētiem tomātiem un olīvām

Saldais kartupelis ir viens no maniem mīļākajiem dārzeņiem, ko dažādos veidos gatavoju diezgan bieži. Šoreiz dalos ar recepti, kuru pastāstīju Latvijas Radio 1 raidījumā “Kā labāk dzīvot”, kur aizvadītajā nedēļā viesojos “Dārzeņu festivāla” ietvaros. Raidījumā gan runājām tieši par kāpostiem, tostarp lapu kāpostu jeb kale, kas arī piedalās šajā receptē.  Lasīt vairāk…

Kāpostu – burkānu salāti ar sezama eļļu un sēkliņām

Viesojoties Latvijas Radio 1 radījumā Kā labāk dzīvot dalījos ar dažām receptēm, no kurām man pašai ļoti patīk zemāk atrodamā kāpostu salātu recepte. Bieži vien tik ierastos svaigu kāpostu un burkānu salātus visu laiku gatavojam vienādi – nedaudz eļļas, citrona sulas, sāls, pipari un varbūt sasmalcināti zaļumi. Taču šajā receptē tās autore Deliciously Ella pievieno arī sezama eļļu un sezama sēklas, bet citrona sulas vietā izmanto laima sulu. Iespējams, ka šī atšķirīgā versija garšos arī jums! Lasīt vairāk…

Lielas meitenes neraud. Vai varbūt tomēr? Mana atzīšanās.

Ir pirmdienas vakars, visi darāmie darbiņi ne tuvu nav padarīti, bet es tik ļoti gribu beidzot uzrakstīt kaut ko sev un no sevis! Kad iepriekšējo reizi blogā dalījos tādās riktīgi personiskākās pārdomās, bija jūlija vidus. Mans labsajūtas glābšanas plāns – tā skanēja virsraksts. Domās esmu vairākkārt atgriezusies pie šī ieraksta, jo prasījās pēc turpinājuma jeb, kā angliski, saka ‘follow up’… Lasīt vairāk…

Ābolu – dārzeņu biezzupa ar čili un kanēli

Ābolu laikā idejas par to, kā tikt galā ar to krājumiem, nudien var izsīkt. Arī man! Tāpēc trīs lietas labas lietas, un šo nedēļu noslēdzam ar vēl vienu ābolu recepti. Šoreiz nedaudz neierasta kombinācija – āboli un dārzeņi, kas satiekas nekur citur biezzupā. Recepti atkal sarūpējusi uztura speciāliste Guna Bīlande no dabiskās veselības centra ReCure. Izmēģini jau šajā nedēļas nogalē un atklāj jaunas garšas!  Lasīt vairāk…

Ābolu čatnijs

Turpinot rudens sezonas recepšu sēriju, kurā šobrīd galvenajā lomā ir āboli, šodien dalos ar uztura speciālistes Gunas Bīlandes ābolu čatnija recepti. Ābolu čatnijs būs lielisks sabiedrotais ne tikai pie siera, bet arī kā piedeva salātiem un krāsnī ceptiem dārzeņiem. Uzzied to uz svaiga cukīni vai tomāta šķēlītes, galetes vai rupjmaizes šķēles ar avokado. (Ja vēlies pagatavot kādu našķi, tepat blakus atrodama Gunas ābolu un auzu pārslu cepumu recepte). Lasīt vairāk…

1 2 3 59