Ābolu čatnijs

Turpinot rudens sezonas recepšu sēriju, kurā šobrīd galvenajā lomā ir āboli, šodien dalos ar uztura speciālistes Gunas Bīlandes ābolu čatnija recepti. Baciļu sezonā noderēs ķiplociņš, savukārt daudzās šķiedrvielas patiks zarnu traktam. Ābolu čatnijs būs lielisks sabiedrotais ne tikai pie siera, bet arī kā piedeva salātiem, krāsnī ceptiem dārzeņiem vai vienkārši uz svaiga cukīni vai tomāta šķēlītes. Tāpat to var uzziest uz galetes vai rupjmaizes šķēles ar avokado. (Ja vēlies pagatavot kādu našķi, šeit atrodama Gunas ābolu un auzu pārslu cepumu recepte). 

Sastāvdaļas:

  • 200 g svaigu plūmju (vai 100g žāvētu plūmju)
  • 400 g skābu ābolu
  • 300 g sīpolu
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 2 ēd.k. brūnā cukura (vai 100 g nomazgātu un sablendētu rozīņu) 
  • ½ tējk. sāls
  • ½ tējk. maltu melno piparu
  • 2 ēd.k. balzamiko
  • 1/2 tējk. malta čili

Gatavošana:

  1. Plūmes un ābolus nomizo, izņem kauliņus un serdes, sīki sagriež.
  2. Smalki sakapā sīpolus, ķiplokus izspiež ķiploku spiedē.
  3. Visu samaisa kopā, pievieno garšvielas un vāra uz lēnas uguns, līdz masa sabiezē. Karstu masu liek burkās un aizvāko (to var uzglabāt pagrabā ilgāku laiku) vai atdzesētu uzglabā ledusskapī (aptuveni 1 nedēļu).

Recepte: Guna Bīlande, dabiskās veselības centrs ReCure

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *