Ābolu – dārzeņu biezzupa ar čili un kanēli

Ābolu laikā idejas par to, kā tikt galā ar to krājumiem, nudien var izsīkt. Arī man! Tāpēc  trīs lietas labas lietas, un šo nedēļu noslēdzam ar vēl vienu ābolu recepti. Šoreiz nedaudz neierasta kombinācija – āboli un dārzeņi, kas satiekas nekur citur biezzupā. Recepti atkal sarūpējusi uztura speciāliste Guna Bīlande no dabiskās veselības centra ReCure. Izmēģini jau šajā nedēļas nogalē un atklāj jaunas garšas!

 

Sastāvdaļas:

  • 300 g ābolu
  • 300 g ķirbja
  • 1 liels saldā sīpola
  • 1 liels burkāns
  • 150 g lēcu
  • ½ tējk. kanēļa
  • ½ tējk. čili
  • sāls, pipari 

 Pasniegšanai:

  • Svaigi zaļumi
  • Olīveļļa
  • Krējums
  • Sēkliņas 
 

Gatavošana:

  1. Lēcas noskalo, visas sastāvdaļas nomizo, sarīvē un sagriež.
  2. Liec visu katlā vārīties, pievienojot 1 – 1,2l ūdens, pievienojot garšvielas. Vāri līdz gatavs un beigās sablendē.

Iepriekšējās ābolu receptes atradīsi šeit:

Starp citu, grāmatžurnāla Imperfekt rudens numuram pievienota Gunas recepšu grāmatiņa, kurā atradīsi vēl citas garšīgas un veselīgas receptes. Iesaku!


Recepte: Guna Bīlande, ReCure

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *