Ābolu un auzu pārslu cepumi ar rozīnēm un kanēli

Šo recepti piedāvā dabiskās veselības centra ReCure dibinātāja, sertificēta uztura speciāliste Guna Bīlande – cilvēks, pie kura vēršos ar visām savām uztura dilemmām. Speciāliste, pie kuras uz konsultāciju sūtu visus tos, kuri man caur blogu vai Happy Whispers Facebook lapu uzdod jautājumus, uz kuriem atbildēt nav manā kompetencē. Gunas recepti var pagatavot divos veidos – gan svaigēdāju versijā, gan cepot krāsnī. Izmantosim pašmāju ābolu ražu!


Sastāvdaļas:

  • 150 g miltainu ābolu
  • 200 g pilngraudu auzu pārslu vai auzu miltu
  • 2 gatavi banāni
  • 80 g rozīņu
  • 1 tējk. cepamā pulvera (raw versijai nepievieno)
  • 1 tējk. kanēļa
  • šķipsniņa jūras sāls
 

Gatavošana:

  1. Ābolus ar visu mizu sarīvē uz rupjas rīves un atstāj, lai nedaudz atsulojas. Iemērc rozīnes ūdenī.
  2. Sablendē banānus, pievieno divas trešdaļas no auzu pārslām, kanēli, jūras sāli un cepamo pulveri.
  3. No āboliem nospiež lieko sulu un kopā ar noskalotām rozīnēm un atlikušajām auzu pārslām iemaisa mīklas masā.
  4. Ar saldējuma karoti vai vienkārši ar rokām veido nelielas bumbiņas un izkārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
  5. Klasiskajā versijā cep 180°C grādu temperatūrā cepeškrāsnī aptuveni 15-20 minūtes. Raw variantā ēd svaigas vai arī 14 stundas kaltē dehidratorā 42°C grādu temperatūrā. Cepumiem var pievienot arī svaigas dzērvenes.

Recepte: Guna Bīlande, dabiskās veselības centrs ReCure

1 Komentārs on Ābolu un auzu pārslu cepumi ar rozīnēm un kanēli

  1. Laina
    17/10/2017 at 08:29 (2 mēneši atpakaļ)

    Paldies Gunai un Tev par šo jauko ideju. Man ļoti patīk brīvajā laikā uzcept kaut ko jaunu, šī recepte ureiz mani uzrunāja un tā arī notika – šie cepumi trapīja manā gardēža sirdī. Pasniedzu tos klāt šīm sausajam baltvīnam ( http://vynoteka.lv/monastier-chardonnay-075-l-vynas ) – sanāca ļoti jauka kombinācija. Novērtēšu, ja Tev pašai ir kādi ieteikumi vīnam, ko lietot pie šiem cepumiem.

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *