Banānu auzu pārslu mafini

Šoreiz pie visa vainīgi pāris augļu traukā aizsēdējušies, ar brūniem “vasarraibumiņiem” pārklājušies banāni. Un lietus. Jo, kuram gan patīk, ja nedēļas nogale tik niķīgajā pavasarī atkal paķērusi līdzi lietu? Kamēr krāsnī cepās bietes, burkāni un cukīni, nolēmu uztaisīt mafinu mīklu, lai tūdaļ pēc tadžīnas izņemšanas no krāsns iešautu tajā pannu ar mafiniem. Turklāt šajā receptē pat nesmādēju brūno cukuru. Par detox domāšu rīt! :) 

12 mafiniem

  • 1 ½ ātri vārāmo auzu pārslu
  • 1 ½ glāze miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. dzeramās sodas
  • 1 tējk. kanēļa
  • šķipsniņa piparkūku garšvielu
  • šķipsniņa sāls
  • ⅓ glāzes brūnā cukura
  • 1 ola
  • ¼ glāzes eļļas
  • 2-3 ļoti gatavi banāni 

Virskārtai:

  • 10-12 lazdu rieksti
  • 2-3 ēd.k. ātri vārāmo auzu pārslu
  • 1 ēd.k. brūnā cukura
  • 1-2 ēd.k. izkausēta sviesta vai kokosriekstu eļļas 
 
  1. Sajauc vienā bļodā visas sausās sastāvdaļas: miltus, auzu pārslas, cepamo pulveri, sodu, garšvielas, sāli un cukuru.
  2. Otrā bļodā sajauc ar dakšiņu saspaidītus banānus, olu un eļļu vai vienkārši sablendē blenderī nelielā ātrumā.
  3. Nelielā bļodiņā samaisi kopā izkausētu sviestu (vai kokosriekstu eļļu) ar nelielos gabaliņos sakapātiem lazdu riekstiem, auzu pārslām un brūno cukuru.
  4. Pievieno banānu maisījumu sausajām sastāvdaļām un sajauc, mīklu nepārmaisot. Liek mafinu pannā.
  5. Katram mafinam ar tējkaroti virspusē uzliek lazdu riekstu, auzu pārslu maisījumu. (Ja vēlies veselīgāku versiju, cukuru virskārtā vari izlaist, kā arī samazināt tā daudzumu mīklā).
  6. Cep 180 grādos aptuveni 15-18 minūtes.


Receptei iedvesmojos no beyondthechickencoop.com
Bildes: Happy Whispers

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *