Citronu un zaļumu eļļas mērce

Zaļo lapu salātu sezona Latvijā ir sākusies – laiks gardu muti baudīt vietējās saimniecībās un pašu dārzos izaugušos labumus. Lai zaļās lapas neapniktu, spēlējamies ar salātu mērcītēm! Tās var gatavot, gan sajaucot mērci bļodiņā, gan izmantojot blenderi.

citronu_zalumu_ella_011 nelielai burciņai

  • 3 ēd.k. svaigi spiestas citrona sulas
  • 6 ēd.k. (90 ml) Extra Virgin olīveļļas
  • 1 ķiploka daiviņa, smalki sakapāta
  • 1 citrona miziņa, smalki sarīvēta
  • 1 ēd.k. agaves sīrupa
  • 1 sauja jauno dillīšu, smalki sakapātas
  • sāls un pipari, pēc garšas

Visas sastāvdaļas sajauc bļodiņā un pārlej zaļajiem lapu salātiem, kurus pēc izvēles vari papildināt ar dažādiem sezonas dārzeņiem. Gatavs!

Lai procesu padarīt mazliet jautrāku, bļodiņas vietā mērces sajaukšanai vari izmantot burciņu – aizvāko un kārtīgi sakrati.

Man patīk salātu mērces gatavot blenderī (jā, mums ar blenderi ir patiesi kaislīgs romāniņš pēdējā laikā!). Tad visas sastāvdaļas perfekti sajaucas un, piemēram, šī mērce sablenderēta iegūst foršu dzeltenu nokrāsu un krēmīgu konsistenci. Savam Stollar blenderim, gatavojot salātu mērces, parasti izvēlos vislēnāko režīmu Mix. Starp citu, arī rokas blenderis brīnišķīgi der – nemaz nevajag darbināt lielo verķi.

citronu_zalumu_ella_02

citronu_zalumu_ella_03

 

Recepte un bildes: happy whispers

4 Komentāri on Citronu un zaļumu eļļas mērce

  1. Santa
    19/06/2014 at 15:43 (4 gadi atpakaļ)

    Noteikti izmēģināšu šo recepti! Dievinu visas citronīgās, apelsīnīgās un laimīgās mērcītes :) Paldies!

    Atbildēt
  2. Terēze
    30/06/2014 at 09:37 (4 gadi atpakaļ)

    Esmu mērču fanāts un šo noteikti atzīstu par labu esam – vienkārša un svaiga! Es vēl pavisam nedaudz pieliku smalki sagrieztu pētersīli. Svaigajiem salātiem šī mērce noteikti ir vasaras sezonas favorīts.

    Atbildēt

Atbildēt uz Santa Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *