Gatavo bērni: Garšaugu humuss ar svaigu kolrābi

Aizvadītajā nedēļas nogalē pēc ilgāka pārtraukuma kopā ar Lauru Grēviņu atsākām Mazo pavāru skoliņas nodarbības, kurās kopā ar bērniem runājam par veselīgu uzturu un kopīgi pagatavojam dažādus ēdienus. Šoreiz nodarbību veltījām dārzeņiem un augļiem, kurus ēdam ziemā, un bērni gatavoja garšaugu humusu, klāt piekožot svaigu kolrābi, kas apslacīts ar nedaudz eļļas un citrona sulas, savukārts Lauras blogā Viens+Viens var atrast recepti ābolu našķim.

Sastāvdaļas:

  • 2 iepakojumi (400 g katrs) konservētu turku zirņu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 125 ml silta ūdens
  • 125 ml tahini (sezama sēklu pastas)
  • 4 ēd.k. citrona sulas
  • 4 pētersīļa zariņi
  • 2 piparmētru zariņi
  • 1 sauja spinātu
  • Sāls pēc garšas 
 

Pagatavošana:

  1. Nokās un noskalo turku zirņus.
  2. No piparmētru un pētersīļu kātiņiem noplēs lapiņas.
  3. Liec visas sastāvdaļas blenderī vai virtuves kombainā un sablendē biezā, viendabīgā masā.
  4. Ja nepieciešams, pievieno vairāk ūdens. Pagaršo un pievieno vēl citrona sulu vai sāli.

Lai pagatavotu kolrābja standziņas, ar ko garšaugu humusu baudīt, vienkārši nomazgā un nomizo kolrābi, sagriez frī kartupeļa izmēra standziņās, apslaki ar olīveļļu un pārkaisi ar mazliet sāls. Ļauj kolrābim nedaudz “pamarinēties” un ēd svaigu tāpat vai iemērc humusā.


Gardie bio produkti: veikals Dabas Dobe
Mājīgās telpas:  dabiskās veselības centrs ReCure
Skaistās bildes: Marta Logina, Mūsulapa.lv

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *