Grauzdētu mandeļu sviests

Ar šo recepti blogā viesojas jogas pasniedzēja un portāla Slow Life veidotāja Kristīne Somere. (Mūsu sarunu par un ap ēdienu varat izlasīt šeit!). Vai riekstu sviestu pagatavot mājās ir vienkārši? Iespējams, ne. Bet varbūt nav atrasta īstā recepte? Pieredzē dalās Kristīne: “Kad pirmo reizi gatavoju mandeļu sviestu, pagāja gandrīz divas stundas līdz tiku pie gala rezultāta. Kad pamēģināju šo recepti, biju sajūsmā par to, cik ātri tas notika! Pats malšanas process aizņēma burtiski pāris minūtes un kas par garšu! Kopš tā brīža, es mandeles vienmēr apgrauzdēju un manā ledusskapī gandrīz vienmēr atrodama burciņa pašas gatavota mandeļu sviesta.”

KS_brokastis_02

Mandeļu sviests ir kārums, kas spēj apmierināt gan izsalkumu, gan kāri pēc našķiem, turklāt dod sāta sajūtu uz ļoti ilgu laiku. Es to ēdu tāpat – ar karoti no burciņas vai uzsmērēju uz banāna vai ābola. Tas lieliski garšo arī uz maizes, pie putras, dažādos svaigēdāju kārumos, pie smūtijiem un kā sastāvdaļa dažādos saldumos. Lietošanas iespējas ir neierobežotas, turklāt, pieliekot dažādas garšvielas (piemēram, kanēli, vaniļu, muskatriekstu utt.), mainīsies arī garša.

  • 1 – 2 krūzes svaigu mandeļu
  • ķipsniņa sāls
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un liec mandeles uz 10 minūtēm apgrauzdēties. Vislabāk izvēlies ROAST funkciju.
  2. Izņem ārā un ļauj mandelēm nedaudz atdzist.
  3. Liec virtuves kombainā, pievieno šķipsniņu sāls un visu samal. Process aizņems burtiski dažas minūtes, bet kopējais ilgums ir atkarīgs no mandeļu daudzuma.

KS_brokastis_03


Recepte un bildes: Kristīne Somere

1 Komentārs on Grauzdētu mandeļu sviests

  1. zhanete
    09/10/2015 at 11:28 (3 gadi atpakaļ)

    Peec cik ilga laika masa izveidojas kreemiiga???

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *