Kāpostu – burkānu salāti ar sezama eļļu un sēkliņām

Viesojoties Latvijas Radio 1 radījumā Kā labāk dzīvot dalījos ar dažām receptēm, no kurām man pašai ļoti patīk zemāk atrodamā kāpostu salātu recepte. Bieži vien tik ierastos svaigu kāpostu un burkānu salātus visu laiku gatavojam vienādi – nedaudz eļļas, citrona sulas, sāls, pipari un varbūt sasmalcināti zaļumi. Taču šajā receptē tās autore Deliciously Ella pievieno arī sezama eļļu un sezama sēklas, bet citrona sulas vietā izmanto laima sulu. Iespējams, ka šī atšķirīgā versija garšos arī jums!

3-4 personām

    • 2 burkāni
    • ½ baltā kāposta
    • 2 laimu sula
    • 1 laima miziņa, sarīvēta
    • 2 ēd.k. sezma sēklu
    • 2 ēd.k. sezama eļļas
    • 5 ēd.k. olīveļļas
    • 2 ēd.k. sojas mērces 
    • 1 ēd.k. medus
    • Sāls
  1. Uz rupjas rīves sarīvē nomizotus burkānus, smalki sagriež kāpostu un visu bļodā sajauc.
  2. Mērcei sajauc laimu sulu, laima miziņu, sezama sēkliņas, sezama un olīveļļu, sojas mērci, medu un sāli pēc garšas. Visu kārtīgi iemaisa salātos un pirms pasniegšanas ļauj garšām 10-20 minūtes ievilkties.

Recepte no grāmatas Deliciously Ella With Friends
Bilde: 10thkitchen.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *