Karstais šokolādes – riekstu dzēriens

Šodien dalos ar Ilvas Bekmanes viesrecepti. “Tā ir mana auksto vakaru labsajūtas formula – krēmīgs un vegānisks šokolādes – riekstu dzēriens,” viņa stāsta. Ilva savu ikdienu vada Biotēkā un ir arī Bioblogs.lv autore, kur stāsta par bioloģisko dzīvesveidu – gan tveramu, gan netveramu. “Tie ir produkti, kurus mēs lietojam, domas, kuras mēs domājam. Tās var būt tīras un ilgtspējīgas,” Ilva stāsta.

Ilva_Bekmane_01Bērnībā biju slimīgs bērns ar nespēju sevi pieņemt. Kā uztraukumi, tā klāt arī slimības. Pusaudža vecumam pievienojās pārdomas un eksperimenti ar uzturu, bez zināšanām un bāzes. Mocīju sevi ar diētām, ēšanu, neēšanu.

Esmu ļoti pateicīga, jo mūsu pašu pieļautās kļūdas bieži vien ir pirmais solis uz apzināšanos – uztura un domu kvalitāte precīzi atsaucas uz veselību. Tā caur pieredzi esmu izdzīvojusi dažādas diētas, tai skaitā veģetārismu, vegānismu un svaigēšanu.

Šodien varu teikt, ka pats veselīgākais ēdiens ir tas, ko gatavoju pati, mājās, ar veselīgām domām. Mūsu ķermenis ir ārkārtīgi gudrs un spēj pavēstīt to, ko tam nepieciešams uzņemt. Jo tīrāk un apzinātāk ēdam, jo skaidrāk spējam nolasīt sava ķermeņa signālus – ko tas patiešām vēlas. Tādēļ mana izvēle ir bioloģiskā pārtika. Tā ir tīra, dzīva un bagātīga. Tā man dod svaigumu un spēku. Tā ir ne tikai mīlestība pret sevi, bet arī mīlestība pret to, kas mums ir un būs apkārt.

Labi justies man palīdz doma, ka savā dzīvē uzņemu tīras, dabiskas un dzīvas lietas. Es vēl mācos to darīt. Esmu pateicīga, ka apkārt ir tik daudz iedvesmojošu cilvēku, ar kuriem mēs varam kopā iet šo ceļu.


Viena no manām auksto vakaru labsajūtas formulām – krēmīgais un vegāniskais šokolādes – riekstu dzēriens. Tas silda, piepilda un nomierina.

1 krūzītei

  • 150 g izmērcētu Indijas riekstu
  • 1 ēd.k. kļavu vai agaves sīrupa
  • 1 ēd.k. kakao pulvera
  • 1/3 tējkarote Burbonas vaniļas
  • 150 ml rīsu – kokosriekstu dzēriena jeb piena
  • 30 g 99% rūgtās šokolādes

ILva_Bekmane_02

 

Parasti ar šo dzērienu sevi lutinu dienas otrajā pusē, tādēļ jau no rīta apleju Indijas riekstus ar ūdeni un vakarā tie jau ir izmērcējušies.

Blenderī lieku izmērcētos riekstus, sīrupu, kakao pulveri, Burbonas vaniļu un rīsu – kokosriekstu dzērienu. Sablendēju. Leju šo dzērienu katliņā, pievienoju šokolādes gabaliņus un uz lēnas uguns karsēju, kamēr šokolāde izkususi.

Lai debešķīgi!

Piedalies Facebook konkursā un laimē šī dzēriena pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas!

 

Recepte un bildes: Ilva Bekmane

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *