Lapu kāposta salāti ar saldo kartupeli, saulē kaltētiem tomātiem un olīvām

Saldais kartupelis ir viens no maniem mīļākajiem dārzeņiem, ko dažādos veidos gatavoju diezgan bieži. Šoreiz dalos ar recepti, kuru pastāstīju Latvijas Radio 1 raidījumā Kā labāk dzīvot, kur aizvadītajā nedēļā viesojos Dārzeņu festivāla ietvaros. Raidījumā gan runājām tieši par kāpostiem, tostarp lapu kāpostu jeb kale, kas arī piedalās šajā receptē. 

 

4 personām

  • 1 liels saldais kartupelis
  • 5 ēd.k. olīveļļas
  • Sāls, pipari
  • 200 g lapu kāposta, kātiņš un cietie dzīslojumi izgriezti
  • 2 ēd.k. ābolu etiķa
  • ½ citrona sula
  • 100 g saulē kaltētu tomātu, eļļa notecināta, smalki sagriezti
  • 100 g melno olīvu, smalki sagrieztas
  • 100 g ciedru riekstu (pēc izvēles)
  1. Aptuveni 1 cm lielos gabaliņos sagrieztu saldo kartupeli liek cepešpannā, kas izklāta ar cepamo papīru, apslaka ar pāris ēdamkarotēm olīveļļas, pārkaisa ar sāli un pipariem un uz aptuveni 30-40 minūtēm liek cepties uz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
  2. Kamēr kartupelis cepas, sagriež vai saplucina mazos gabaliņos lapu kāpostu. Var izmantot arī virtuves kombainu, pāris reizes nozpiežot Pulse režīmu. Liek salātus lielā bļodā, pievieno atlikušo eļļu, ābolu etiķi, sāli un piparus, citrona sulu, saulē kaltētos tomātus un olīvas. Visu kārtīgi sajauc, lai salāti ir viscaur vienmērīgi pārklāti ar eļļas mērci.
  3. Kad kartupeļi gatavi, tos izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un iemaisa salātos. Ja vēlas, beigās pārkaisa salātus ar ciedru riekstiem, kas iepriekš pāris minūtes nedaudz apgrauzdēti uz pannas. (Lētāka versija būs apgrauzdētas ķirbju sēkliņas).

Recepte no grāmatas Deliciously Ella With Friends
Bildes ilustrācijai (jo studijā negatavojām): missiondelectable.files.wordpress.com

3 Komentāri on Lapu kāposta salāti ar saldo kartupeli, saulē kaltētiem tomātiem un olīvām

  1. Marta
    19/10/2017 at 14:15 (1 gads atpakaļ)

    Ļoti,Looti laba recepte?

    Atbildēt
  2. Renata
    08/12/2017 at 09:52 (1 gads atpakaļ)

    Vakar izmēģināju recepti ar Kale kāpostu. Ļoti garšoja (arī vīram)! Šo recepti noteikti ir vērts paņemt sev un padalīties ar citiem. Uzlabo pašsajūtu, ļauj iegūt ļoti ļoti daudzus vitamīnus un minerālvielas. Paldies, Līga, par šo brīnišķīgo sajūtu un izcilo recepti!

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *