Piedzīvot laimīgu sevi. 30 dienu treniņš.

Vadmotīvs – piedzīvot laimīgu sevi – joprojām ir mana bloga pamatā, lai arī, laikam ejot, esmu mainījusies pati, un līdz ar mani – arī bloga saturs. Šoreiz vēlos padalīties kādā mazā eksperimentā, kuram šobrīd ļaujos, lasot Niyc Pidgeaon grāmatu “Now Is Your Chance”. Autore, balstoties savā pieredzē un dažādās pozitīvās psiholoģijas praksēs, aicina trīsdesmit dienas apzināti pastrādāt ar sevi, lai piedzīvotu… jā, laimīgāku sevi. Vēlies pievienoties? Lasīt vairāk…

Kā uzņemt svarīgākās uzturvielas, izvēloties vegānisku uzturu

Arvien vairāk cilvēku pievēršas vegānismam vai periodiski izmēģina augu valsts uzturu, tostarp gavēņa laikā vai kāda īpaša izaicinājuma ietvaros. Arī manā ikdienas uzturā dominē augu valsts produkti, taču es neesmu vegāne “uz pilnu slodzi”. Viens no lielākajiem izaicinājumiem, ievērojot vegānisku diētu, ir visu nepieciešamo uzturvielu sabalansēta uzņemšana. Šoreiz par dažām svarīgākajām, kas visbiežāk rada jautājumus, pievēršoties vegāniskam uzturam. Lasīt vairāk…

7 uztura speciālistes ieteikumi gavēņa laikā

Pavasara tuvošanās atmodina mūsos vieglumu un gaisīgumu, taču tas ne vienmēr saskan ar fizisko pašsajūtu. Nereti nākas atskārst, ka ziemas mēneši ir darījuši savu un derētu nedaudz restartēties – pārskatīt dzīvesveida paradumus un, iespējams, ievērot gavēni. Sertificēta uztura speciāliste Guna Bīlande no dabiskās veselības centra ReCure ir sagatavojusi dažus ieteikumus veiksmīgai gavēņa jeb atslodzes ievērošanai. Lasīt vairāk…

Gatavo bērni: Tortiljas ar krāsnī ceptu saldo kartupeli

Aizvadītajā nedēļas nogalē kopā ar Lauru Grēviņu vadījām Mazo pavāru skoliņas februāra nodarbību, kurā ar bērniem šoreiz runājam par garšvielām. Bērni gatavoja divas receptes, kurās izmantotas vairākas garšvielas. Šo recepti ar dārzeņiem pildītām tortiljām atradām jaunākajā skandināvu blogeru Green Kitchen Stories recepšu grāmatā Green Kitchen At Home. Tā kā mums ļoti garšo krāsnī cepti saldie kartupeļi, bet tortiljās tos vēl ne reizi nebijām iedomājušās pildīt, ķērāmies izmēģināt recepti!  Lasīt vairāk…

Gatavo bērni: Garšaugu humuss ar svaigu kolrābi

Aizvadītajā nedēļas nogalē pēc ilgāka pārtraukuma kopā ar Lauru Grēviņu atsākām Mazo pavāru skoliņas nodarbības, kurās kopā ar bērniem runājam par veselīgu uzturu un kopīgi pagatavojam dažādus ēdienus. Šoreiz nodarbību veltījām dārzeņiem un augļiem, kurus ēdam ziemā, un bērni gatavoja garšaugu humusu, klāt piekožot svaigu kolrābi, kas apslacīts ar nedaudz eļļas un citrona sulas. Pamēģini arī Tu gatavot kopā ar bērniem, ļaujot iepazīt jaunas garšas, tekstūras un ēdienus! Lasīt vairāk…

1 3 4 5 6 7 86