Dārzeņu čipši ar rozmarīnu un vegānisko krējuma-majonēzes mērci

Reizēm tā gribās, nu tā gribās kaut ko pikantu un kraukšķīgu! Bet varbūt ne gluži ar dažādiem konservantiem nereti piepačkātos kartupeļu čipšus… Ja arī Tev ir gadījies pieķert sevi, šādi domājam, un pat ir izdevies pārvarēt kāri pēc tradicionālajiem čipšiem, ir īstais laiks iepazīties ar dārzeņu čipšiem! Labā ziņa – šie ir ērti un vienkārši nopērkami veikalā jau gatavi. Vegāniskajā versijā pasniedzami ar dipa mērci no majonēzes, kas nesatur olas, un augu izcelsmes “krējuma”. Lasīt vairāk…

Kāpēc ir vērts apsvērt gaļas patēriņa samazināšanu

Ilgi esmu izvairījusies kustināt tēmu par to, kāpēc es neēdu gaļu, un vai ieteiktu apsvērt gaļas ierobežošanu uzturā citiem, taču, piedaloties homo ecos: kampaņā par atbildīgu pārtikas patēriņu, jautājums par gaļas ierobežošanu uzturā ir aktualizējies, jo viens no šī sociālā eksperimenta pamataicinājumiem attiecas tieši uz gaļas patēriņa samazināšanu. Lūkošu rast atbildi, kāpēc to būtu ieteicams darīt.  Lasīt vairāk…

Uzkoda ar riekstu sviestu un ābolu

Reizēm šķiet, kas tad tur tik īpašs – paņemu sausmaizīti vai raw krekeri, uzziešu kādu no riekstu sviestiem, pa virsu uzlieku ābola vai bumbiera šķēlīti un pārkaisu ar kanēli. Gatavs! Tomēr šāda uzkoda daudziem varētu būt jaunums, tāpēc nolēmu padalīties arī blogā ar pāris idejām, kā starp ēdienreizēm, brokastīs vai brančā uzkost veselīgi un radoši. Lasīt vairāk…

Mandeļu, Indijas riekstu un žāvētu dzērveņu batoniņi

Būsim godīgi – atteikties no saldumiem pavisam nav nemaz tik viegli, taču tos var aizstāt ar veselīgiem našķiem. Šoreiz piedāvāju recepti no Madaras Viļumsones krājumiem. Kā gaļas neēdāja, veselīga dzīvesveida un uztura piekritēja un cilvēks, kuram ēst gatavošana ir ikdiena, Madara ir ķērusies klāt dažādu kārumu gatavošanai, izmantojot svaigēšanas metodes. Viņa sāka ar raw kūkām, bet nu izmēģina gatavot arī žāvētu augļu un riekstu batoniņus. Lasīt vairāk…

Vai tu zini, ko nozīmē atbildīgs pārtikas patēriņš?

Es atbalstu zaļas idejas un labprāt palīdzu veicināt sabiedrības ikdienas paradumu maiņu vai uzlabošanu, lai dzīvotu sev un videi draudzīgāk. Tieši tāpēc esmu atsaukusies arī biedrības homo ecos izaicinājumam “Beidz spēlēt pārtikas cirku!”. Izaicinājuma mērķis – ar personīgās pieredzes palīdzību parādīt, cik vienkārši vai sarežģīti ir rīkoties saskaņā ar atbildīga pārtikas patēriņa principiem. Līdz pat 10. maijam savos sociālo tīklu kontos, kā arī blogā dalīšos iespaidos, ar kādiem izaicinājumiem vai problēmām man nācās saskarties un kādus risinājumus es atradu (vai nē). Lasīt vairāk…

Kas kopīgs Portugālei, veikošanai un jogai?

Pēdējā laikā arvien biežāk tiek rīkoti dažādi netradicionāli atpūtas braucieni, kuros tiek apvienotas šķietami atšķirīgas aktivitātes. Tā, piemēram, DeLaWake un Urban Yoga jau trešo reizi kopā rīko aktīvas atpūtas ceļojumu, kura ietvaros garās ziemas un aukstā pavasara nogurdinātie latvieši vasaru var pievilināt mazliet ātrāk saulainajā Portugālē, šķeļot viļņus uz veikborda un sērfa dēļa, un darbos uzkrāto spriedzi, izjogojot svaigā gaisā. Lai uzzinātu, kas kopīgs ūdenspriekiem un jogai, uz sarunu aicināju Kasparu Slavinski no DeLaWake un Lieni Krauzi-Lusti no Urban Yoga.  Lasīt vairāk…

1 57 58 59 60 61 84