Sulu spiede pret blenderi jeb make juice not war!

Manā virtuvē valda gandrīz absolūta monarhija – augstākā vara te pieder Viņa Karaliskajai Augstībai Blenderim un Viņas Majestātei Sulu spiedei. Šie abi brīnišķīgie rīki laiku pa laikam sacenšas par manu uzmanību, tomēr, patiesību sakot, abi ir vienlīdz talantīgi – tikai katrs savā jomā, ko vislabāk atspoguļo svaigi spiestu sulu un veselīgu kokteiļu receptes. Lasīt vairāk…

Mango un avokado salātlapu laiviņas

Kraukšķīgu salātlapu laiviņas, kas pildītas ar nogatavinātu mango un avokado, ir brīnišķīga, viegla uzkoda, kas iekustinās garšas kārpiņas pirms pusdienām vai branča ietvaros. 1 mango 1 avokado 1 tomāts 2 ēdamkarotes olīveļļas 1 tējkarote ābolu etiķa mazās salātlapas (meklē RIMI) granātābola sēkliņas Himalaju sāls Mango un avokado nomizo, izņem kaulu, sagriez mazos gabaliņos. Tomātiem izņem sēklas, […] Lasīt vairāk…

Krāsnī ceptu saldo kartupeļu un ķiploku biezzupa

Šo zupu pirmo reizi pagatavoju kādā vēsā un lietainā pavasara dienā. Kārojās kas sātīgs, bet vienlaikus veselīgs, taču mājās ledusskapī nekā īpaša nebija. Ja Mārtiņš Rītiņš šādos gadījumos ķeras pie laša filejas, es atradu jaunu pielietojumu savam iecienītajam ēdienam – krāsnī ceptam saldajam kartupelim. Groziņā bija aizķērusies viena ķiploka galviņa un daži šalotes sīpoli, bet […] Lasīt vairāk…

Tomātu krekermaize ar avokado

Es ēdu ļoti daudz avokado. Ļoti! Avokado ir viens no tiem augļiem, kuru esmu gatava pielikt teju jebkuram ēdienam. Un, ja vēl komplektā nāk svaigs koriandrs, laime pilnīga! Avokado maizītes ir viens no maniem mīļākajiem brokastu vai launaga ēdieniem. Agrāk dievināju grauzdētu baltmaizi ar izkusušu sviestiņu un avokado, taču šobrīd priekšroku dodu pilngraudu rupjmaizei vai […] Lasīt vairāk…

1 82 83 84 85