Prosas un kvinojas putra ar riekstu sviestu un āboliem

Tā kā dārzā jau nogatavojušies pirmie pašmāju āboli, lūkoju, kā tos dažādos veidos iemānīt ēdienā, jo krāsnī ceptie āboli jau nedaudz apnikuši. Šķirstot savas daudzās foršo un veselīgo recepšu grāmatas, atradu šo putru, ar kuru labprāt padalos. Variējiet ar garšu, pievienojot, piemēram, Biotēkā nopērkamo Isola Bio prosas dzērienu (tādā gadījumā medu var nepiecienot, jo putra būs salda tāpat) vai, piemēram, sojas pienu ar vaniļas garšu, kā es šoreiz. Un, ticiet man, pievienot garšvielas putrām ir ļoti laba štelle. Atklājiet jaunas nianses! 

Sastāvdaļas:

  • 1 ābols, serde izņemta 
  • 100 g prosas
  • 90 g gaišās kvinojas
  • 250 ml Isola Bio augu dzēriena (pēc izvēles)
  • 720 ml ūdens
  • ½ tējk. kanēļa
  • ½ tējk. kurkumas
  • ¼ tējk. kardamona
  • ¼ tējk. malta ingvera
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēd.k. medus 

Pasniegšanai:

  • šķēlītēs sagriezts svaigs ābols
  • riekstu vai mandeļu sviests
  • grauzdēti rieksti vai sēklas (pēc izvēles)
  • rozīnes
  • raw kakao nibs
  • ziedputekšņi vai lobītas kaņepju sēklas
  • augu valsts dzēriens, pēc izvēles
 

Pagatavošana:

  1. Noskalo zem tekoša ūdens prosu un kvinoju.
  2. Sagriez ābolu un liec katliņā ar biezu dibenu vai pannā kopā ar prosu, kvinoju, augu  ‘pienu’, 720 ml ūdens, garšvielas un sāli.
  3. Uzvāri, samazini liesmu/karstumu un uz lēnas uguns vāri aptuveni 15-20 minūtes vai līdz prosa un kvinoja ir gatava. Šo putru vajag pieskatīt un regulāri apmaisīt, lai nepiedeg, tāpēc gatavošana būs meditatīvs process.
  4. Kad putra gatava, noņem no uguns un iemaisi karoti medus.
  5. Pasniedz kopā ar svaiga ābola šķēlītēm, tējkaroti riekstu vai mandeļu svietsa un dažādām citām piedevām pēc savas izvēles. Ja putra liekas par sausu, var papildus pievienot nedaudz uzsildītu augu dzērienu.


Bildes: Raimonds Birkenfelds
Recepte no grāmatas Green Kitchen at Home

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *