Saldā kartupeļa braunijs

Šī gada pirmajā Mazo pavāru skoliņas nodarbībā bērni gatavoja saldā kartupeļa braunijus. Receptei iedvesmu smēlāmies bloga Deliciously Ella krājumos. Brauniju sastāvā nav olu un piena produktu – tie ir vegāniski. Ja izmanto griķu miltus, tad brauniji nesaturēs glutēnu. Bērniem tie ļoti garšoja!

  • 2 saldie kartupeļi (600 grami) 
  • 80 g mandeļu miltu (vai maltas mandeles)
  • 100 g griķu vai speltas kviešu miltu
  • 14 dateles, bez kauliņiem
  • 4 ēd.k. raw kakao
  • 3 ēd.k. brūnā cukura
  • šķipsiņa sāls
  1. Saldo kartupeli tvaicē tvaika katlā vai izcep cepeškrāsnī līdz mīksts. Atdzisušu sagriež gabaliņos un virtuves kombainā sablendē kopā ar nelielos gabaliņos sagrieztām datelēm. (Ja dateles cietas, tās iepriekš jāizmērcē). Ja masa par biezu, blendēšanas procesa atvieglošanai var pievienot nedaudz augu valsts piena vai ūdens.
  2. Izvēlētos miltus sajauc ar mandeļu miltiem, cukuru, kakao un sāli.
  3. Pievieno sauso maisījumu saldā kartupeļa un dateļu biezenim, visu viegli samaisa vienmērīgā masā.
  4. Mīklu ieklāj pannā un cep uz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20-25 minūtes.

 

Bildes: Happy Whispers

2 Komentāri on Saldā kartupeļa braunijs

  1. Renārs
    26/03/2017 at 08:59 (2 gadi atpakaļ)

    Forša recepte!

    Atbildēt
  2. Baiba
    22/11/2018 at 09:28 (7 mēneši atpakaļ)

    Treknum pieliku tuč tuč kokosriekstu eļļas un uztaisīju Ziemassvētku versiju ar piparkūku garšvielām- dievīgi! Paldies par recepti!

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *