Saldā kartupeļa humuss

Kopš nesteidzīgas vēlās brokastis (dēvētas arī par branču) kļuvušas par iecienītu draugu un ģimenes kopā sanākšanas fonu, esmu saskārusies ar izaicinājumu piedāvāt gana vilinošu alternatīvu jau ierastajām siera platēm, biezpienam, ceptām olām un desiņām. Draudzenes reiz ļoti saslavēja šo humusu no saldajiem kartupeļiem, tāpēc piedāvāju izmēģināt recepti arī Tev.

receptes_salda_kartupela_humuss

  • 1 liels vai 2 mazāki saldie kartupeļi
  • 400 g (1 bundža) turku zirņu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 100 ml (6 ēdamk.) tahini
  • 0,5 tējkarote kumīna 
  • 0,5 tējkarote koriandra sēklu
  • puse citrona
  • olīveļļa
  • svaigi malti melnie pipari un sāls
  • svaigs koriandrs
  1. Sakarsē krāsni 200° karstu. Ar cepamo papīru izklātā pannā liec gabaliņos sagrieztus saldos kartupeļus, apslaki ar olīveļļu un cep līdz mīksts (aptuveni 20-30 minūtes).  
  2. Blenderī vai virtuves kombainā liec atdzesētus kartupeļus, turku zirņus, ķiploka daiviņas un tahini. Pievieno miezerī saberztas vai garšvielu dzirnaviņās samaltas koriandra sēklas un kumīnu, rīvētu citrona miziņu un sulu no puscitrona, 3 ēdamkarotes olīveļļas un sāli pēc garšas. (Ja vēlies, vari pievienot arī šķipsniņu svaiga koriandra lapiņu). Visu sablenderē līdz viendabīgai masai.
  3. Pasniedz bļodiņā kopā ar dārzeņu maizi, maizes salmiņiem (grissini) vai svaigiem dārzeņiem. Rotā ar zaļumiem un dažiem veseliem turku zirņiem.

receptes_salda_kartupela_humuss

Ja humusa masa pielīp pie blendera krūzes vai virtuves kombaina sieniņām, apturi ierīci un ar virtuves lāpstiņu pabīdi masu uz leju. Ja masa ir pārāk bieza, pievieno vēl mazliet olīveļļas.

 

Recepte: Jordan Bourke
Bildes: happy whispers

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *