Saldā kartupeļa un ķirbja zupa ar lēcām

Ģimenes bloga Viens + Viens veidotāja Laura Grēviņa ir liela sezonālo produktu fane – viņa savās maltītēs labprāt iekļauj ne tikai burkānus, bietes vai kāpostus, bet arī kāļus, rāceņus un citas mazāk populāras saknes. Mūsu sarunu par un ap pusdienošanu vari izlasīt šeit, savukārt zemāk atradīsi sātīgas rudens vai ziemas sezonas zupas recepti no Grēviņu ģimenes krājumiem.

Lecu_darzenu_zupa

  • 300 g ķirbja
  • 300 g saldā kartupeļa (1 gab.)
  • 300 g burkānu (2 gab.)
  • 4 lapu kāposta (kale) lapas
  • 100 g brūno lēcu (vai 1 bundža konservētu lēcu)
  • 1 sīpols
  • 900 ml dārzeņu buljona
  • šķipsniņa kurkumas
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 1 lauru lapa
 
  1. Dārzeņus nomizo un sagriež kubiņos. Sīpolu sīki sakapā.
  2. Katliņā sasilda olīveļļu, pievieno sīpolu un apcep kopā ar garšvielam 2-3 minūtes.
  3. Pievieno kubiņos sagrieztos dārzeņus, samaisa un apcep 2-3 minūtes.
  4. Pievieno lēcas (ja izmanto konservētas, tās pieber tuvu gatavošanas beigām), pielej buljonu un uz vidējas uguns vāra aptuveni 15 minūtes.
  5. Pieliek saplucinātas kale lapiņas un vāra zupu vēl 5 minūtes jeb līdz visi dārzeņi un lēcas ir gatavi.
  6. Zupu var pasniegt šādu vai pievienot tai nedaudz kokosriekstu piena.

Recepte un bilde: Laura Grēviņa

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *