Krāsnī cepts saldais kartupelis ar glazētiem burkāniem, grauzdētiem valriekstiem un žavētām plūmēm

Laiku pa laikam blogā dalos ar receptēm, kuru autori ir Rīgas restorānu un kafejnīcu šefpavāri. Šī sātīgā pusdienu vai vakariņu ēdiena autors ir restorāna TERRA šefpavārs.  TERRA apmeklētājus aicina būt radošiem un savu maltīti izveidot pašiem. Šis koncepts ir draudzīgs arī veģetāriešiem un vegāniem, jo sastāvdaļu piedāvājums ir gana plašs, lai veselīgu un sabalansētu maltīti varētu baudīt dažādu dzīvesveidu piekritēji.

Otrais2

 Dārzeņi 4 porcijām:

  • Burkāni 300 g
  • Saldais kartupelis 900 g
  • Medus 80 g
  • Olīveļļa 20 ml
  • Jūras sāls 4 g
  • Pipari 2 g
  • Timiāns 3 g
  • Žāvētas plūmes 32 g
  • Rieksti 45 g

Pesto:

  • Ciedru rieksti 3 g
  • Ķiploki 4 g
  • Pētersīļi 4 g
  • Baziliks 5 g
  • Vegānu parmezāns 2 g
  • Sāls 3 g
  • Pipari 2 g
  • Medus 1-2 g
  • Citrons 20 g
  • Olīveļļa 120 ml
 
  1. Nomazgātus un nomizotus kartupeļus sagriež daiviņās, bet burkānus – garenās šķēlēs.
  2. Cepeškrāsns pannu iesmērē ar eļļu, liek virsū sagrieztos kartupeļus, pārkaisa ar sāli, pipariem un timiānu. Liek cepties krāsnī 180 grādu temperatūrā, ik pa brīdim apmaisot, aptuveni 30 minūtes vai līdz gatavi.
  3. Burkānus tikmēr liek sakarsētā pannā un viegli izsilda. Pievieno medu, sāli un nedaudz piparu, kā arī plūmes, lēnām maisot un nedaudz sakaramelizējot, līdz burkāni kļūst maigi kraukšķīgi.
  4. Lai pagatavotu bazilika pesto, nomazgātus pētersīļus un baziliku liek traukā, pievieno olīveļļu, sāli, medu, piparus, nedaudz svaigi spiestas citrona sulas, ciedru riekstus, parmezāna sieru un iepriekš nomizotus ķiplokus. Visu sablendē, līdz iegūst sev tīkamu konsistenci.
  5. Riekstus liek uz pannas un uzkarsetā krāsnī 170 grādos apgrauzdē 5-10 minūtes. Tad atdzesē un daļu sakapā, bet daļu atstāj veselus.
  6. Kad kartupeļi gatavi, izņem no krāsns un pievieno karamelizētos burkānus, samaisa un kārto uz šķīvja. Pārkaisa ar valriekstiem un svaiga timiāna lapiņām. Pasniedz ar bazilika pesto.

Otrais1


Recepte un bildes: Mārtiņš Poltiņņikovs, restorāna TERRA šefpavārs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *