Krāsnī ceptu saldo kartupeļu un ķiploku biezzupa

Šo zupu pirmo reizi pagatavoju kādā vēsā un lietainā pavasara dienā. Kārojās kas sātīgs, bet vienlaikus veselīgs, taču mājās ledusskapī nekā īpaša nebija. Ja Mārtiņš Rītiņš šādos gadījumos ķeras pie laša filejas, es atradu jaunu pielietojumu savam iecienītajam ēdienam – krāsnī ceptam saldajam kartupelim. Groziņā bija aizķērusies viena ķiploka galviņa un daži šalotes sīpoli, bet ledusskapja plaukta dziļumā atradu saskumušu laimu. Pilnai laimei pietrūka vien svaiga koriandra!

receptes_saldo_kartupelu_biezzupa2 personām

  • 1 liels vai 2 mazāki saldie kartupeļi (apmēram 500 g)
  • puse ķiploka galviņas
  • 3 nelieli šalotes sīpoli
  • izsmidzināmā olīveļļa
  • Himalaju sāls (pēc garšas)
  • 0,5 tējk. maltas kurkumas
  • Kajēnas pipari (pēc izvēles)
  • 2 tējk. laima sulas
  • 0,5 ēdamkarote olīveļļas
  • svaigs koriandrs (pēc izvēles)
  1. Sakarsē krāsni 200° karstu. Ar cepamo papīru izklātā pannā liec gabaliņos sagrieztus saldos kartupeļus, uz pusēm pārgrieztas ķiploka galviņas pusi un daiviņās sagrieztus šalotes sīpolus. Cep līdz dārzeņi mīksti un apbrūnējuši, aptuveni 25–30 minūtes.
  2. Visus izceptos dārzeņus liec blenderī. Pievieno 2 glāzes uzvārīta, karsta ūdens, kurkumu, Kajēnas piparus (ja izmanto), laima sulu un olīveļļu. Sablenderē līdz vienmērīgai masai. Pēc garšas pieveno sāli, pārkaisi ar sakapātu koriandru vai ķirbja sēkliņām un Indijas ķimenēm. Pasniedz karstu.

Ķiploki un sīpoli būs gatavi ātrāk – izņem tos no krāsns pirmos. Apgrozi kartupeļus un turpini cept līdz gatavi. Tikmēr atbrīvo no miziņas izceptās ķiploka daiviņas.

 

Recepte: Līga Andžāne

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *