Līvas Kļaviņas tajiešu sautējums ar ziedkāpostiem

Šī recepte atrodama kulinārijas lietpratējas Līvas Kļaviņas Labas garšas grāmatā, kas pie lasītājiem nokļuva pavisam nesen, aizvadītā gada nogalē. Kā atzīst pati autore, tajiešu sautējumu var pagatavot salīdzinoši ļoti ātri. “Tā ir šī sautējuma labākā īpašība,” raksta Līva. “Otra labākā tā īpašība ir Taizemes garšvielas. Īpaši kaffir laima lapas. Taizemes garšvielas ir ļoti aromātiskas, gaišas, nedaudz citrusīgas un vienkārši brīnišķīgas.” Manu interviju ar Līvu lasi portālā Delfi!

Tajiešu sautējums

Tev vajadzēs:

  • 2 sīpolus
  • aptuveni 2 cm galangala saknes (var izmantot ingveru)
  • ½ ziedkāposta
  • sauju ķiršu tomātiņu
  • 1 bundžiņu kokosriekstu piena
  • 2–3 kaffir laima lapas
  • 1 citronzāles stiebru
  • 3–4 daiviņas ķiploku
  • sulu un miziņu aptuveni no 1 laima
  • sāli

Papildiespējas:

  • čili pipars, sakapāts, apcepts sākumā
  • čili vai asās paprikas pulveris, pievienots beigās
  • var pievienot arī grauzdētus, sālītus, sakapātus zemesriekstus vai Indijas riekstus, ko var iemaisīt rīsos, ja pasniedz ar tiem

 Pasniegšanai:

  • rīsi vai rīsu nūdeles
 
  1. Sīpolus sagriež gabaliņos, galangalu vai ingveru smalki sakapā, un visu liek cepties sakarsētā cepamajā pannā. Cep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  2. Ziedkāpostu sagriež pa nelielām ziedkopām un nedaudz apcep kopā ar sīpoliem un garšvielām.
  3. Tad pievieno kokosriekstu pienu, kaffir laima lapas, nedaudz sadauzītu veselu citronzāli, kas sasieta mezglā, lai stiegri nepeld pa mērci, bet izdalās aromāti.
  4. Pievieno sakapātus ķiplokus un uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus.
  5. Visu sautē aptuveni 5 minūtes, pievieno sāli, laima sulu un miziņu, nogaršo un pēc vajadzības pievieno vēl laima sulu.

Labas garšas grāmata

 “Es vēlētos, lai šī grāmata jums būtu kā labākais draugs virtuvē, lai tā iedvesmotu un iepriecinātu, lai tā atbrīvotu, noņemtu lieku nastu un palīdzētu saskatīt svarīgāko!” – Līva Kļaviņa

Recepte: Līva Kļaviņa, Labas garšas grāmata
Recepte un fotogrāfija pārpublicēta ar izdevēju atļauju.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *