Latvijas sezonas dārzeņu biezzupa

Šīs sātīgās dārzeņu biezzupas autore ir kāzu rīkotāja Dace Miezīte. Mūsu sarunu par un ap ēdienu un ēšanas tradīcijām mūsdienu kāzās, vari izlasīt šeit, savukārt zemāk atradīsi Daces recepti veselīgai zupai no Latvijas sezonas dārzeņiem. Vegāniskajā versijā var iztikt bez jogurta un siera. Tā kā šai zupai netiek pievienota ne sāls, ne pipari, ne citas garšvielas, tā dod iespēju izbaudīt dārzeņu dabisko garšu, tomēr garšvielas, protams, var pievienot pēc savas gaumes un patikšanas. Labu apetīti!

Dace_Miezite_recepte

2 personām

  • 500 g bietes
  • 150 g burkāni
  • 150 g kartupeļi
  • 150 g sīpoli un ķiploki
  • Sāls, pipari (pēc izvēles)
  • Bezpiedevu jogurts
  • Siers (pēc gaumes, Dacei garšo Cambozola Blu)
  1. Bietes sagriež kubiņos un liek vārīties.
  2. Kamēr bietes vārās, sagriež burkānus un apcep ½ tējkarotē eļļas.
  3. Kamēr cepas burkāni, notīra un sagriež kartupeļus, sīpolus un ķiplokus.
  4. Apceptos burkānus pievieno bietēm un turpina vārīt. Sīpolus un ķiplokus apcep ½ tējkarotē eļļas, pievieno zupai.
  5. Kartupeļus pievieno, kad bietes gandrīz gatavas. (Dacei patīk, ja dārzeņi nav pārāk mīksti, bet ir vēl gana stingri.
  6. Blendējot zupu, pirmo porciju sablendē tā, lai paliek vēl mazi gabaliņi, bet otro sablendē viendabīgā masā. Pēc tam abus blendējumus sajauc kopā. (Dacei patīk, ja zupai ir konsistence ar maziem dārzeņu gabaliņiem.
  7. Pasniedz ar bezpiedevu jogurtu un sieru (pēc izvēles).

Recepte: Dace Miezīte
Bilde: Katrīna Miezīte

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *