Šokolādes, avokado pudiņš ar rumā izturētām rozīnēm

Ir piektdiena! Vēlos jau laicīgi piedāvāt recepti, ko varētu pagatavot nedēļas nogalē. Nekā īpaši sarežģīta – vien nedaudz pacietības un savlaicīguma, jo desertam ir jāpastāv ledusskapī. Šīs mazliet nerātnās receptes autors ir restorāna TERRA šefpavārs Mārtiņš Poltiņņikovs. Lai deserts būtu mazāk grēcīgs, rozīnes rumā var nemērcēt un mango sīrupa vietā (cukurs, cukurs…), manuprāt, gana labi izmantot kaut vai sablendētu mango. Lai garšīgi!

!deserts2

  • 2 vidēja lieluma avokado (400 g)
  • 1 vaniļas pāksts
  • 95 g raw kakao pulvera
  • 150 ml kļavu sīrupa
  • 60 ml mango sīrupa 
  • 100 ml apelsīnu sulas
  • 2 g sāls
  • 400 ml kokospiena
  • 60 g riekstu
  • 10 g rozīņu 
  •  
    1. Kokospiena bundžiņu uz nakti ieliek ledusskapī, nākamajā dienā taisa vaļā, ar karoti noņem biezo virskārtas masu un liek putojamā traukā. Puto lēnā režīmā, kamēr iegūst patīkamu krēmīgu konsistenci.
    2. Nomazgā avokado, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņu. Liek blenderī vai traukā, kurā var blendēt ar rokas blenderi.
    3. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm, ar naža aso galu izkasa sēkliņas un kopā ar pārējām sastāvdaļām – kakao pulveri, kļavu sīrupu, mango sīrupu, apelsīnu sulu un sāli – sablendē, līdz iegūst viendabīgu, krēmīgu masu.
    4. Rozīnes ieliek traukā un pārlej ar rumu, ļaujam ievilkties 30-60 minūtes.
    5. Gatavo pudiņu pilda traukos vai formiņās un ievieto ledusskapī vismaz uz 2 stundām, ļaujot tam sastingt.
    6. Īsi pirms pasniegšanas uzliek ēdamkaroti sagatavotā kokosa putukrējuma un pārkaisa ar rozīnēm un sakapātiem riekstiem.

    !deserts1


    Recepte un bildes: Mārtiņš Poltiņņikovs, restorāna TERRA šefpavārs

    Atbildēt

    Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *