Sparģeļu salāti ar lēcām un kaņepju mērci

Pirmdienas rītā pie bioloģiskajiem gardumiem noklāta galda mediju pārstāvji bija sapulcējušies, lai uzzinātu jaunumus par bioloģiskās pārtikas nozares un patēriņa attīstību Latvijā. Bio brokastu cienastu bija sarūpējis Restorāns 3 šefpavārs Ēriks Dreibants. Ēdienkartē bija arī šie lēcu un sparģeļu salāti ar spinātiem un kaņepju mērci. Šobrīd dalos ar recepti, bet jau pavisam drīz uzrakstīšu arī ar bio brokastīs uzzināto.

Processed with VSCO with c2 preset

Salātiem

12 gb. zaļo sparģeļu
1 gurķis
1 ēd.k. sviesta
4 ēd.k. vārītu lēcu
1 lauru lapa 

1 daiviņa ķiploka
1 sauja gārsas, nātru, skābeņu un spinātu sajaukuma

Mērcei
1 ēd.k. grauzdētu kaņepju
1 tējk. cidoniju sīrupa
3 ēd.k. olīveļļas 

 

  1. Sparģeļus nomizo un vāra uz nelielas uguns 3-5 minūtes puslitrā ūdens, kam pievienota sāls un sviests.
  2. Lēcas vāra ūdenī, kam pievienota lauru lapu un ķiploka daiviņa.
  3. Gurķi sagriež plānās, garās strēmelēs.
  4. Mērcei sakarsētā, sausā pannā, visu laiku maisot, 2-4 minūtes grauzdē kaņepes.  Atdzesētas kaņepes saberž piestā, pievieno cidoniju sīrupu, olīveļļu un visu samaisa.
  5. Salātu sastāvdaļas kārto traukā un pārlej ar mērci.

Processed with VSCO with c3 preset


Foto: Happy Whispers              Recepte: Ēriks Dreibants, Restorāns 3

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *