Spinātu pankūkas no Green Kitchen Stories

Jau minēju, ka padalīšos ar pāris receptēm, kuras Londonas festivālā Fare Healthy klātesošajiem nodemonstrēja populārā veģetāro recepšu bloga Green Kitchen Stories autors David Frenkiel. Tikšanās ar šarmanto skandināvu blogeri un divu grāmatu autoru bija dzirkstoša dzīvesprieka un dauzonīgu asprātību pilna. Deivids pankūku mīklu gatavoja turpat uz skatuves, iesitot olas pa taisno blenderī un mīklu sablendējot. Šī recepte nav atrodama ne Green Kitchen Stories aplikācijās, ne blogā, ne kādā no jau iznākušajām grāmatām – autors to iecerējis iekļaut nākamajā grāmatā. Tā kā zināmā mērā šī ir ekskluzīva iespēja! :)

IMG_9761

Sastāvdaļas:

  • 4 olas
  • 2 banāni
  • 1 liela sauja spinātu
  • nepilna sauja piparmētru lapiņu
  • ½ glāzes kokosriekstu skaidiņu
  • ½ glāzes mandeļu miltu
  • ½ glāzes griķu miltu
  • ½ glāzes mandeļu piena
  • cepamais pulveris
  • šķipsniņa sāls
  • kokosriekstu eļļa cepšanai
  1. Blenderī iesit olas, pievieno banānus, spinātus, piparmētru lapiņas, mandeļu un griķu miltus, cepamo pulveri (ja izmanto), riekstu pienu un šķipsnu sāls. Visu sablendē viendabīgā pankūku mīklā.
  2. Sakarsētā pannā izkausē nedaudz kokosriekstu eļļas un cep pankūkas no abām pusēm līdz zeltaini brūnas. (Tās, protams, būs zaļas, bet jauki apbrūnēs). Kā redzams attēlā, Deivids mīklu uz pannas lēja pa taisno no blendera. Gana praktiski!

P.S. Plāno spinātu pankūku recepte ar apetītelīgo turku zirņu, ābolu un tahini pildījumu, ko minēju iepriekšējā bloga ierakstā, atrodama šeit!


Recepte: Green Kitchen Stories
Bildes: happy whispers

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *