Spinātu salāti ar kolrābi un rukolas pesto

Kad žurnālā happinez atradu šo recepti, nopriecājos par to, ka beidzot kolrābim būs kāds interesantāks pielietojums, citādi rudens sezonā to nepelnīti atstājam novārtā vai vienkārši nograužam tāpat vien. Kolrābis satur C vitamīnu un tik vērtīgās šķiedrvielas. Fenheļa sēklas pesto padara īpaši aromātisku un ir labas gremošanas sistēmai, savukārt citrons palīdz uzsūkties spinātos esošajam kalcijam. 

Salātiem

  • 1 kolrābis
  • 100 g spinātu
  • 75 g rukolas

Pesto mērcei

  • ½ tējk. fenheļa sēklu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 tējk. sāls
  • 75 g rukolas
  • 50 g ciedru riekstu
  • 125 ml olīveļļas
  • 1-2 citroni
  • 50 g Parmezāna siera
  1. Liec blenderī fenheļa sēklas, sasmalcinātu ķiploka daiviņu, sāli un 75 gramus rukolas, sablendē viendabīgā pastā.
  2. Pievieno ciedru riekstus, eļļu un sablendē biezā mērcē.
  3. Pievieno viena citrona sulu un sarīvētu parmezānu, visu rūpīgi sajauc.
  4. Lēzenā šķīvī vai salātu bļodā sajauc spinātus, rukolu un plānās šķēlītēs sagrieztu, nomizotu kolrābi. Pievieno dažas karotes pesto un viegli iecilā salātos. Apslaki ar citrona sulu, pārkaisi ar sarīvētu citrona miziņu.
  5. Pasniedzot salātus, katrai porcijai uzkaisi nedaudz ciedru riekstu un uzliec pa karotītei atlikušā pesto.

Recepte no žurnāla happinez 09/2017 numura
Bilde: Aiva Alksne
Grims: Beate Kudiņa

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *