Svaigēdāju brauniji ar mango un kokosriekstu čipsiem

Kur tas laiks, kad pati pēdējo reizi gatavoju kādu desertu svaigēdāju stilā! Kādreiz raw našķus taisīju biežāk. Varbūt atkal jāpamēģina? Šo braunija recepti ar mango un kokosriekstiem kopā ar citām receptēm ballītei Tex Mex stilā piedāvā Santa Maria. Neesmu droša, ko meksikāņi teiktu par raw kūku, taču esmu pārliecināta, ka vismaz pret pievienoto čili viņiem nebūtu iebildumu. Kūka izklausās garda. Pamēģināsim uztaisīt? 

Braunijiem

  • 400 g žāvētu aprikožu
  • 200 g žāvētu dateļu
  • 400 ml kokosriekstu miltu
  • 3 ēd.k. kokosriekstu eļļas
  • 4 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera 
  • 2 laimu sula
  • 2 ēd.k. ūdens

Mango salātiem

  • 1 gatavs mango
  • ½ tējk. čili pārslu
  • 1 laima sula
  • 1 ēd.k. šķidra medus
  • 50 ml grauzdētu kokosriekstu čipsu 
 
  1. Izspied sulu no laimiem. Ievieto visas braunija sastāvdaļas virtuves kombainā un sasmalcini līdz iegūsti viendabīgu, biezu masu. (Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz ūdens).
  2. Liec maisījumu kūkas formā ar noņemamu malu, cieši piespied ar rokām, platu karoti vai lāpstiņu un ievieto ledusskapī atdzist vismaz uz 20-30 minūtēm.
  3. Nomizo un sagriez nelielos gabaliņos mango. Sajauc kopā visas mango salātu sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu čipsus.
  4. Gabaliņos sagrieztos braunijus pasniedz ar mango salātiem, pārkaisītus ar kokosriekstu čipsiem.

Recepte: Santa Maria
Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *