Šefpavāra Artūra Taškāna pētersīļu pesto

Šo pesto baudīju kopā ar viegli marinētu makreli, ciedru riekstiem, ķiploka citronu jogurtu, datelēm un tvaicētiem lapu kāpostiem Electrolux rīkotajā meistarklasē pie šefpavāra Artūra Taškāna. Pesto bija tik gards, ka palūdzu recepti, lai varētu ar to padalīties arī blogā.

Electrolux_dinner_04

  • 200 g lapu kāposta (kale)
  • 150 g pētersīļa lapas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 5 g cukura
  • 3 g sāls
  • 50 g estragona lapas
  • 3 g citrona mizas
  • 30 g lazdu riekstu
  • 3 g Kajēnas piparu
  • 10 g citrona sulas
  1. Noblanšē lapu kāpostu 5 minūtes, estragonu un pētersīļa lapas 2 minūtes, atdzesē.
  2. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas un sablendē.

Electrolux_dinner_03Electrolux_dinner_06

Dateļu jogurta recepti, kas ir ļoti līdzīga mūsu baudītajai, atradīsi šeit!


Recepte: Artūrs Taškāns
Bildes: Reinis Brūvelis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *