Tests: Kitchen Aid Diamond blenderis

Mums bieži vaicā, kādu blenderi vislabāk iegādāties, tāpēc labprāt testējam dažādas ierīces, lai par tām varētu pastāstīt arī bloga lasītājiem un mūsu meistarklašu vai citu praktisko nodarbību apmeklētājiem. Aizvadītajās nedēļās Elza testēja KitchenAid blendera modeli, kam dots skaists nosaukums – Diamond, bet Līga izmēģināja jaudīgo Artisan Magnetic, par kuru pastāstīs atsevišķā bloga ierakstā. Šoreiz noskaidrosim, vai KitchenAid Diamond patiesi virtuvē mirdz kā briljantiņš. Par to, kāda ir Elzas pieredze ar šo blenderi, lasi zemāk!

 

KitchenAid_Diamond_00

Pieaugot un sākot vairāk interesēties par veselīgu uzturu un tik veselīgajiem zaļajiem kokteiļiem, auga arī mani blendera standarti. Ja sākumā pirmos nedrošos soļus spēru, izmantojot vienkāršu rokas blenderi, tad kādu laiciņu velāk, nomocījusies ar nemitīgo stampāšanu un netīrību virtuvē (ar rokas blenderi bieži atgadījās negadījumi, kuros viss krūzes saturs izgāzās uz virtuves grīdas!), nolēmu, ka vēlos blenderi ar krūzi, lai atliktu tikai piespiest podziņu.

Turklāt gribu gatavot ne tikai smūtijus, bet arī riekstu pienu, riekstu sviestu, raw kūkas, banānu saldējumu un humusu, taču mans blenderis spēja tikai amizanti mētāt tajā ieliktos sasaldētā banāna gabaliņus un neko vairāk. Mazliet parakņājoties Google, sapratu, ka man ir divas opcijas – vai nu piepildīt savu jau tā mazo virtuvi ar vēl vienu ierīci – virtuves kombainu, vai arī tikt pie ļoti laba blendera, tāpēc piedāvājums izmēģināt KitchenAid Diamond bija kā no debesīm nokritusi iespēja, meklējot īsto modeli.

 

KitchenAid_Diamond_05

KitchenAid_Diamond_04

 

Atverot blendera iepakojumu un novietojot ierīci uz virtuves letes, uzreiz nospriedu – seksīgi! Blendera sarkanā krāsa izskatījās lieliski, turklāt, izpētot lietošanas instrukciju, secināju, ka blenderim ir nerūsējošā tērauda asmeņi ar speciālu pārklājumu, un liela – 1,75 l ietilpības krūze, kas nesatur veselībai kaitīgo bisfenolu (BPA). Krūzes forma veidota tā, lai sastāvdaļas lieliski sajauktos un galarezultāts būtu pēc iespējas viendabīgāks. Blenderim ir arī vairākas ieprogrammētas funkcijas, kas atvieglo gatavošanu: stir, chop, mix, puree un liquify, kā arī pulse un ledus malšanas režīms.

Blendera testēšanu sāku ar vienkāršu lietu – zaļo kokteili, kura sastāvā bija cukīni, saldēts banāns, kaudze ar spinātiem, lapu kāposts un gabaliņš ingvera. Blenderis to visu pārvērta lieliski vienmērīgā kokteilī, kas pazuda manā vēderā burtiski minūti pēc pagatavošanas.

Nākamais blendera uzdevums bija pagatavot Indijas riekstu pesto. Riekstus krūzē liku tramīgi, cerot, ka nekas nenoies greizi, un KitchenAid manas cerības attaisnoja. Pesto bija ļoti gards, krēmīgs un viegli pagatajams. Man par lielu izbrīnu, izdevās pagatvot ne tikai mandeļu pienu no izmērcētām mandelēm, bet arī mandeļu miltus no sausām mandelēm.

Balstoties uz manu līdzšinējo pieredzi ar citām ierīcēm, nemitīgi šķita, ka blenderis teju, teju “aizrīsies” un atteiksies strādāt, taču ar šādām problēmām nesaskāros – Diamond pieņēma un izpildīja visus izaicinājumus! Izmēģinot dažus nestandarta veidus, kā izmantot blenderi, man izdevās uzputot lielisku kokosriekstu putukrējumu, kā arī sarīvēt cieto sieru.

Manuprāt, šis kompaktais blenderis ir lieliski piemērots tiem, kuri nevēlas iegādāties sarežģītu virtuves kombainu vai nevar atļauties atvēlēt daudz vietas lielām ierīcēm. Tāpat KitchenAid Diamond būs piemērots tiem, kuri nevēlas iztērēt kaudzi naudas, lai pagatavotu savas iemīļotās receptes, jo cena pret kvalitāti ir salīdzinoši demokrātiska. Protams, tas nav pats jaudīgākais blenderis, kāds šobrīd pieejams tirgū (500 vati), tomēr pamatvajadzībām un lietošanai ikdienā tas būs labs sabiedrotais virtuvē. Visbeidzot – KitchenAid allaž ir izcēlies ar gaumīgu dizainu, tāpēc šis blenderis noteikti izgriež pogas mazāk izskatīgajiem brāļiem līdzīgā cenu kategorijā. Happy blending!

KitchenAid_Diamond_03

 

  • Motora jauda 500W
  • Glīts, izturīgs un stabils korpuss
  • Pieejams 4 krāsās: sarkanā, melnā, sudraba un bēšā
  • Ietilpīga 1,75 l krūze, kas nesatur bisfenolu (BPA)
  • Nerūsējoša tērauda asmeņi ar īpašu pārklājumu
  • Tiek iedarbināts ar pazeminātiem apgriezieniem, lai produkti nepašķīstu uz visām pusēm
  • Krūzē atrodas mērtrauks un atvere, kas ļauj pievienot sastāvdaļas arī blendera darbības laikā

Blenderi testam nodrošināja veikals Home Decor

Teksts: Elza Upmane
Bildes: publicitātes materiāli

5 Komentāri on Tests: Kitchen Aid Diamond blenderis

  1. Māris
    15/10/2015 at 14:13 (4 gadi atpakaļ)

    Var nedaudz smalkāk par cietā siera rīvēšanas procesu? Vai tas tomēr ir kapāšanas process?

    Atbildēt
    • Elza
      15/10/2015 at 21:26 (4 gadi atpakaļ)

      Cieto sieru sagriežot mazākos gabalos un blendējot ar “mix” programmu, man izdevās iegūt vidēji smalkus cietā siera graudiņus, taču esmu pārliecināta, ka iespējams iegūt arī smalkākus vai rupjākus graudiņus atkarībā no vēlmēm.

      Atbildēt
  2. Marta
    19/10/2015 at 20:21 (4 gadi atpakaļ)

    Kā ar banānu saldējumu?

    Atbildēt
    • Elza
      20/10/2015 at 18:43 (4 gadi atpakaļ)

      Banānu saldējumu neizmēģināju,taču, ja blenderis mierīgi tika galā ar saldēto banānu kokteilī, tad domāju, ka pāris reizes apstādinot un ar lāpstiņu apmaisot blenderī esošo saturu, blenderī varētu pagatavot arī banānu saldējumu.

      Atbildēt
  3. Inese
    15/02/2016 at 16:53 (3 gadi atpakaļ)

    Es šo blenderi nopirku pēc šī raksta un otreiz noteikti to neizvēlētos. Lielā krūze neiet trauku mašīnā un asmenjos iesprūst dateles, chick peas, kale tik smalki nevar samalt. Testi jāskatās Internetā piemeram http://youtu.be/QZArusuuQrc Un virtuves palīgus ieverojami letak var nopirkt Amazon vai Laredoute.fr

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *