Gatavo bērni: Tortiljas ar krāsnī ceptu saldo kartupeli

Aizvadītajā nedēļas nogalē kopā ar Lauru Grēviņu vadījām Mazo pavāru skoliņas februāra nodarbību, kurā ar bērniem šoreiz runājam par garšvielām. Bērni gatavoja divas receptes, kurās izmantotas vairākas garšvielas. Šo recepti ar dārzeņiem pildītām tortiljām atradām jaunākajā skandināvu blogeru Green Kitchen Stories recepšu grāmatā Green Kitchen At Home. Tā kā mums ļoti garšo krāsnī cepti saldie kartupeļi, bet tortiljās tos vēl ne reizi nebijām iedomājušās pildīt, ķērāmies izmēģināt recepti! 

Sastāvdaļas (2 personām):

  • 1 saldais kartupelis
  • ½ tējk. malta kumīna
  • ¼ tējk. maltas kurkumas
  • ½ tējk. jūras sāls
  • ¼ tējk. svaigi maltu melno piparu
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 2 pilngraudu tortiljas
  • sauja svaigu salātu (50g) 
  • 10 gurķa šķēlītes
  • 2 mīkstas dateles, sagrieztas plānās šķēlītēs
  • 40 g sadrupināta fetas vai cita sarīvēta siera
  • 2 ēd.k. tahini (sezama sēklu pastas)
  • granātābola sēkliņas
  • jūras sāls un svaigi malti melnie pipari, pēc garšas 
 

Pagatavošana:

  1. Sasildi krāsni uz 200 grādiem. Ieklāj pannā cepamo papīru.
  2. Saldo kartupeli nomazgā, nomizo, sagriez šķēlēs un katru šķēli – nelielos gabaliņos. Liec bļodā un sajauc ar garšvielām.
  3. Izkārto pannā un cep krāsnī 20 – 30 minūtes, vidū apmaisot. Gatavos kartupeļus pēc izņemšanas no krāsns atdzesē.
  4. Tortiljas uz pāris minūtēm sasildi krāsnī, kurā cepās kartupeļi. Pildi ar izvēlētajām sastāvdaļām, sākot no vidus. Vispirms aizloki tortiljas apakšu, pēc tam – sānus. Labu apetīti!

Oriģinālajā receptē tiek pievienotas arī vārītu olu šķēlītes, ko šoreiz izlaidām. Tā kā feta nebūt negaršo visiem bērniem, mēs piedāvājām sarīvēt arī ierastāku sieru. Noteikti iesakām pamēģināt pievienot arī dateles un granātābola sēkliņas.

 

Gardie bio produkti: veikals Dabas Dobe
Mājīgās telpas:  Gallery Miele
Skaistās bildes: Marta Logina, Mūsulapa.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *