Turku zirņu un rīsu salāti ar burkāniem un granātābola sēkliņām

Šī ir vēl viena recepte no saulainā Happy Whispers un Viens + Viens rudens piknika. Ja pagatavosiet recepti pilnā apjomā, sanāks paliela bļoda diezgan sātīgu salātu, ar kuriem pacienāt visu ģimeni. Gatavojot tikai diviem cilvēkiem, visus daudzumus jāsamazina vismaz uz pusi. Šoreiz patiešām ir vērts pievienot salātiem kādu no riekstu eļļām – lazdu, valriekstu vai mandeļu, jo riekstu eļļas garša ļoti jauki spēlējas ar sātīgajiem turku zirņiem, rīsiem un kraukšķīgajiem burkāniem. Ja tomēr šādas eļļas mājās nav, vīnogu kauliņu eļļa ar savu neitrālo garšu būs laba alternatīva. Burkānus strēmelītēs vislabāk sarīvēt ar kādu no mandolīnas tipa rīvēm (es izmantoju Borner), lai strēmelītes būtu tievas un zobam tīkamas.

Turku_zirnu_risu_salati_01

  • 1 glāze sausa basmati – savvaļas rīsu maisījuma
  • 2 kārbas konservētu turku zirņu
  • 2 vidēji lieli sarīvēti burkāni
  • 1 smalki sagriezts selerijas kāts
  • 1/2 – 1 glāze izlobītu granātābola sēkliņu
  • 2 ēd.k. smalki sakapāta sarkanā sīpola
  • 3 ēd.k. mandeļu, valriekstu vai lazdu riekstu eļļas
  • 1 ēd.k. ābolu sidra etiķa
  • 1 tējk. kļavu vai agaves sīrupa
  • 3/4 tējk. kumīna (Indijas ķimeņu)
  • sāls un melnie pipari, pēc garšas
  • svaigi lociņi dekorēšanai
 
  1. Izvāra rīsus, ar dakšiņu izmaisa, lai tie nesaliptu kopā, un noliek atdzist.
  2. Atdzisušos rīsus lielā bļodā sajauc ar noskalotiem, nosusinātiem turku zirņiem, tievās strēmelītēs sarīvētu burkānu un selerijas gabaliņiem. Kā pēdējās iemaisa granātābola sēkliņas.
  3. Nelielā trauciņā sajauc riekstu eļļu, ābolu etiķi, saldinātāju, garšvielas un sarkano sīpolu. Pārlej salātus un vienmērīgi izmaisa mērci.
  4. Pagaršo un piekoriģē garšas atbilstoši savām garšas kārpiņām.

palladium_pikniks_08

Ideja un realizācija: Līga Andžāne Happy Whispers un Laura Grēviņa Viens + Viens

Stils: Līva Oliņa
Apģērbs: Lindex
Trauki: Stockmann
Fotogrāfe: Līga Vītola

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *