Upeņu mafini no riekstu – auzu miltiem

Mana ģimene jau ir pieradusi, ka manis ceptie mafini atšķiras no tiem, kas nopērkami gatavi vai cepti, izmantojot gatavos maisījumus, jo visbiežāk mafinus gatavoju bez olām, cukura un piena produktiem, izvēloties pēc iespējas veselīgākas alternatīvas tradicionālajiem kviešu miltiem. Arī šoreiz recepte noskatīta Green Kitchen Stories jaunākajā recepšu grāmatā, taču atkal improvizēju ar sastāvdaļām, jo mājās, protams, reti kad ir viss, kas nepieciešams receptē. Turklāt padalīšos gan ar vegānisku mafinu versiju, gan tādu, kurā var izmantot olas un sviestu. 

Sastāvdaļas:

  • 100 g auzu pārslu
  • 100 g lazdu riekstu
  • 100 g griķu miltu + 2 ēd. k. kartupeļu cietes 
  • 1 ēd.k. Sonnentor Kurkumas latte ar vaniļu 
  • 1,5 ēd.k. cepamā pulvera
  • 0,5 tējk. sodas
  • 0,5 tējk. sāls
  • šķipsniņa maltu melno piparu
 

Kā pagatavot:

  1. Sasildi krāsni līdz 200 grādiem (līdz 180 grādiem,  ja izmanto karstā gaisa ventilatoru) un iezied 12 mafinu pannu ar eļļu vai ieklāj papīra formītes.
  2. Liec riekstus un auzu pārslas blenderī un samal rupja maluma miltos. Ieber lielā bļodā, pievieno visās pārējās sausās sastāvdaļas un rūpīgi samaisi. (Oriģinālajā receptē tiek izmantoti valrieksti, savukārt es izmantoju mājās atrodamos lazdu riekstus. Ar Sonnentor kurkumas latte maisījumu aizstāju oriģinālajā receptē minēto  1 ēdamkaroti maltas kurkumas un 1 tējk. malta kardamona, jo šo garšvielu nebija a rokai).
  3. Ja gatavosi vegāniskus mafinus, nelielā trauciņā aplej 3 ēdk.k. VeggEgg olu aizvietotāja ar 90 ml auksta ūdens, rūpīgi samaisi ar putojamo slotiņu vai dakšiņu, lai nav kunkuļu, un noliec malā uz 5 minūtēm.
  4. Blenderī liec saspaidītus banānus, izvēlēto saldinātāju, VeggEgg maisījumu (vai vienkārši 3 olas) un pievieno 1 iepakojumu Isola Bio kokosriekstu krēma, kā arī 80 ml izkausētas kokosriekstu eļļas. (Kļavu sīrpu vai medu var aizvietot ar 6 izmērcētām žāvētajām datelēm. Kokosriekstu eļļas vietā var izmantot extra virgin olīveļļu vai izkausētu sviestu). Sablendē visu viendabīgā masā un pievieno sausajām sastāvdaļām.
  5. Sajauc visu kopā ar spatulu, taču nepārjauc parāk viendabīgā masā. Ar ēdamkaroti sadali mīklu 12 mafinu formītēs un cep aptuveni 20 minūtes vai līdz zeltaini brūni un gatavi, tomēr nepārcep, lai mafini nekļūtu pārāk sausi.
  6. Pirms pasniegšanas mafinus izņem no pannas un atdzesē, kaut gan tie garšo labi arī silti, pārziesti ar nedaudz kļavu sīrupa.


Recepte tapusi sadarbībā ar Biotēka, iedvesmojoties no Green Kitchen Stories. Baudi mafinus kopā arī glāzi vēsa augu dzēriena no itāļu bioloģisko produktu ražotāja Isola Bio! Produkta bilde: Raimonds Birkenfelds

1Pingbacks & Trackbacks on Upeņu mafini no riekstu – auzu miltiem

  1. […] gatavotājiem šoreiz veselas četras receptes- no Lindas aveņu brīnumkūka, no Līgas upeņu mafini no riekstu – auzu miltiem, no Aijas riekstu ķirbja krēmzupa un no Karīnas gaisīgā jāņogu kūka ar bezē cepurīti. Ja […]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *