Uzkoda ar Brie sieru, bieti un karamelizētiem sīpoliem

Viena no uzkodām, ko bieži gatavoju ballītēm vai īpašos brīvdienu rītos, ir crostini jeb cepeškrāsnī apgrauzdētas maizes šķēle ar dažādam piedevām. Gatavojot crostini pastāv tik daudz dažādu variēšanas iespēju, ka šī uzkoda nekad neapnīk. Šoreiz piedāvāju sakombinēt Brie sieru ar vārītu bieti un karamelizētiem sīpoliem. Lai arī sastāvdaļas liek domāt, ka uzkoda būs sāļa, patiesībā tā ir diezgan salda. Pārsteidz viesus šajos Ziemassvētkos, Vecgada vakarā vai kādās vēlajās brokastīs! 

naturek_crostini_03Sastāvdaļas:

  • NaTurek Brie siers
  • neliela izmēra vārītas bietes
  • graudu bagete vai bagete ar sīpoliem
  • 1 neliels sarkanais sīpols
  • 1 šalotes sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari (pēc izvēles)
  • eļļa cepšanai
 

Gatavošana:

  1. Bageti sagriež pirksta biezuma šķēlēs, noziež virspusīti ar eļļu, izkārto ar cepamo papīru izklātā pannā un cepeškrāsnī 180′ temperatūrā apgrauzdē aptuveni 3-4 minūtes vai līdz maizītes zeltaini brūnas. Noliek malā.
  2. Nelielā eļļas daudzumā uz lēnas uguns, visu laiku apmaisot, apcep smalki sagrieztus sīpolus un plānas ķiploka šķēlītes līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi un kārdinoši brūni.
  3. Apgrauzdētās bagetes šķēlītes uz tās pašas pannas apgriež otrādi un noziež ar eļļu otru pusīti. Uz katras šķēles liek pa tējkarotei karamelizēto sīpolu, plānu šķēlīti vārītas bietes un šķēlīti Brie siera. Cepeškrāsnī 180′ temperatūrā cep 4-5 minūtes vai līdz siers izkusis.
  4. Šos crostini var pasniegt un baudīt karstus, taču uzkoda labi garšo arī atdzisusi. Ēd vienu vai pasniedz kā piedevu lapu salātiem.

naturek_crostini_01naturek_crostini_02naturek_crostini_04

NaTurek_siers_01

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *