Zaļais kokteilis ar jauno biešu lapām un avenēm

Šī zaļā kokteiļa bāzi veido pirmie pašmāju spināti un svaigas jauno biešu lapas. Ja nepievieno saldētās avenes (atzīšos – manā saldētavā to joprojām ir nepieklājīgi daudz!) var sajust maigu biešu garšu. Ja vēlies saldāku kokteili, pievieno drusciņu agaves sīrupa. Ja patīk skābāka garša – ceturtdaļu nomizota citrona.

 

Biesu_spinatu_kokteilis

 

1 personai

  • 1 krietna sauja spinātu
  • 1 mazāka sauja jauno biešu lapu
  • 1 banāns
  • ½ glāze saldētu aveņu
  • 1 glāze sojas piena vai ūdens
  • agaves sīrups (pēc garšas)
  • 1 tējk. reiši sēnes pulvera (pēc izvēles)

Visas sastāvdaļas liec blenderī un sablenderē līdz viendabīgai masai. Saldinātāju pievieno pēc garšas (bez tā var arī iztikt), savukārt ūdeni vai sojas pienu pievieno pēc patikšanas, atkarībā no tā, cik šķidrs vai biezs kokteilis garšo.

Biesu_spinatu_kokteilis_02

Biešu lapām apgriezu tikai saknītes, atstājot sarkanos kātiņus. Vienīgais, ar ko netika galā mans blenderis, ir aveņu kauliņi, taču pie to klātbūtnes kokteiļos jau esmu pieradusi.

Kokteiļiem nereti pievienoju arī dažādus tā saucamos superproduktus. Šoreiz papildu enerģijai izvēlējos reiši, kas Ķīnā pazīstama kā “nemirstības sēne” un ir iecienīta, pateicoties imūnsistēmu stiprinošajām īpašībām. 

 

Recepte un bildes: happy whispers

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *