Zaļo zirnīšu biezzupa ar piparmētru

Siltas un sātīgas dārzeņu zupas – nu kas var būt labāks par to? Šī ir pavisam ātri pagatavojama zupa, kuru var uzmeistarot vakariņās vai brīvdienu pusdienās kā starterīti, turklāt ēdienam ir zemas izmaksas un nav nepieciešamas nekādas ekstras – ja pieņemu, ka kokosriekstu eļļa Tavā pieliekamajā ir tikpat regulāra parādība kā manā, kaut tās vietā vari izmantot arī piciņu sviesta vai jebkuru citu eļļu ar maigu, neitrālu garšu.

zalo_zirnisu_biezzupa

2 porcijām

  • 400 g saldētu zaļo zirnīšu (1 iepakojums)
  • 2 glāzes dzeramā ūdens
  • nepilna sauja piparmētru lapiņu
  • 0,5-1 veģetārā buljona kubiņš
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 neliels, salds sīpols (vai 2 šalotes)
  • 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas
  • sāls (pēc garšas)
  • pipari (pēc garšas)
  • čilli pārslas (dekorēšanai)
  • zirņu dīgsti (dekorēšanai)
  1. Uzvāri katliņā 2 glāzes ūdens un izšķīdini buljona kubiņu (es izmantoju tikai pusi kubiņa, lai buljons nenomāktu zirnīšu saldo garšu). Pievieno saldētos zirnīšus un uzvāri. Pēc tam uz lēnas uguns vāri apmēram 10 minūtes līdz zirnīši ir mīksti.
  2. Kamēr zirņi vārās, nelielā paniņā kokosriekstu eļļā apcep sakapātu sīpolu un sasmalcinātu ķiploku līdz sīpoli kļūst zeltaini un caurspīdīgi. Pievieno zupai un pavāri. Ja vēlies, pievieno arī šķipsniņu sāls.
  3. Kad zirnīši gatavi, lej zupu blendera kruzē un sablenderē kopā ar saujiņu piparmētru lapu viendabīgā masā. Ja vēlies, pirms blenderēšanas vari pievienot svaigi maltus melnos piparus. (Šo zupu, protams, var mēģināt gatavot arī ar rokas blenderi).
  4. Gatavo zupu lej bļodiņās vai šķīvjos, dekorē ar zirņu dīgstiem un čilli pārsliņām.

Man patīk, kā mijiedarbojas zirnīšu un piparmētras garšas nianses. Ja izmēģināsi zupu, dod ziņu komentāros, kā patika Tev!

zalo_zirnisu_biezzupa_bRecepte un bildes: happy whispers

 

5 Komentāri on Zaļo zirnīšu biezzupa ar piparmētru

  1. Līva
    03/01/2015 at 16:12 (4 gadi atpakaļ)

    Sveika, pirmkārt, paldies par šo mājaslapu, kuru “uzgāju” pateicoties žurnālam Shape!
    Tu iedvesmo:)

    Gribēju vaicāt, kur Tu pērc un kādu kokosriekstu eļļu Tu iesaki? Man ir no Iherb.com dāvināta eļļa pirms aptuveni 2,5 gadiem…bail to lietot,gribētu citu nopirkt. Draudzene gan,kas dāvināja, teica,ka smērē to arī matos,uz ādas.. Vai tad viena un tā pati eļļa ir paredzēta ķermeņa kopšanai,kā arī ēst gatavošanai?..

    Atbildēt
    • Līga | happy whispers
      03/01/2015 at 19:20 (4 gadi atpakaļ)

      Paldies Tev par labajiem vārdiem! Kokosriekstu eļļu pērku eko veikaliņos. Mana iecienītākā ir šīBio Planete! To var dabūt veikalā Zaļā Govs Brīvības ielā vai Eko veikalā Šarlotes ielas sākumā. Govī būs mazais tilpums, bet Šarlotes ielā par 20 eiro var dabūt lielu litra burkuBio Planete 1l.

      Atbildēt
  2. Ieva
    12/02/2015 at 15:40 (4 gadi atpakaļ)

    Ļoti ļoti garda zupa! Grūti pie 1 bļodiņas apstāties. :)

    Atbildēt
  3. Rita
    27/02/2015 at 20:23 (4 gadi atpakaļ)

    Salda, svaiga, viegla un garda! :)

    Atbildēt
  4. Agnese
    10/03/2015 at 23:14 (4 gadi atpakaļ)

    Paldies, zupa sanāca lieliska. Ģimene novērtēja. Lūdzu, turpini dalīties ar idejām.

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *