Zemeņu, laima un piparmētru mohito

Viens mirklis un dobes pēkšņi ir pilnas pašmāju zemeņu! Atliek vien nepaslinkot, salasīt smilšainās sārtvaidzes un godam likt tās lietā. Šorīt, bēgot no dusmīga, pelēka lietus mākoņa, steidzīgi pielasīju veselu bļodu. Skaidrs, ka tīrā veidā visas iekšā nedabūsim, tāpēc jāuztaisa kokteilis. Sacīts darīts – pa ceļam saplūcu svaigu dārza piparmētru, ledusskapī pretim raudzījās tik iemīļotais laims, un recepte bija dzimusi.

zemenu_mohito

 

2 personām 

  • 30 vidēji lielas dārza zemenes
  • 10-15 palielas piparmētras lapiņas
  • sula no puses laima
  • 4 ledus gabaliņi
  • 1 ēd.k. agaves sīrupa (vai pēc garšas)
  • 1/2 glāze ūdens
  1. Liec blenderī ledus gabaliņus, nomazgātas zemenes un piparmētras lapiņas.
  2. Pievieno laima sulu, agaves sīrupu un apmēram pusglāzi ūdens. Sablenderē. Pagaršo un pietjūnē, ja prasās saldāks vai skābāks. Dzer ar baudu un slavē vasaru!

2 Komentāri on Zemeņu, laima un piparmētru mohito

  1. Kristīne
    21/06/2014 at 13:36 (4 gadi atpakaļ)

    Noteikti pa svētkiem tiks izmēģināts.

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *