Zemesriekstu karija zupa ar burkāniem

Šoreiz dalos ar bloga Krustnagliņa autores Katrīnas Mames recepti, kas palīdzēs sasildīties drēgnajos rudens vakaros. Tā ir zemesriekstu karija zupa ar burkāniem. “Šo zupu ēdām, kad pāris mēnešus ceļojām pa ASV, un mans vīrs vēl aizvien nevar beigt par to jūsmot. Tā ir patīkami pikanta, sildoša un pilna ar manām mīļākajām garšvielām,” stāsta Katrīna. Mūsu sarunu vari izlasīt šeit, savukārt recepte – zemāk. Lai garšo!

4 porcijām

1 ēd.k. zemesriekstu eļļas (var aizvietot ar olīveļļu)
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
3 ēd.k. karija pulvera (iesaku izvēlēties bio)
1 l dārzeņu buljona (vai vairāk)
60 g rīsu

3 vidēji lieli burkāni
125 g krēmīga zemesriekstu sviesta
2 tējk. brūnā cukura
šķipsniņa malta muskatrieksta
1 tējk. malta kumīna
sāls pēc garšas

 

Zemesriekstu_zupa_01

  1. Sakapā sīpolu un ķiploku. Uzkarsē katlā eļļu un pievieno sīpolu, ķiploku un karija pulveri. Sautē visu, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi (apmēram 6 minūtes).
  2. Pievieno katlā buljonu un uzvāri. Burkānus sagriez plānās ripiņās un kopā ar rīsiem pievieno katlā. Uz mazas uguns vāri visu, līdz rīsi gatavi – apmēram 20 minūtes.
  3. Pusi zupas ielej blenderī vai virtuves kombainā un sablenderē kopā ar zemesriekstu sviestu. Pēc tam pievieno to atpakaļ katlā pie atlikušās zupas. Ja tev labāk patīk biezzupas bez dārzeņu gabaliem, tad droši vari blenderēt visu zupu.
  4. Izmaisi zupu, lai tā visa uzsilst, bet nevāri. Ja tev zupa šķiet par biezu, pievieno vēl buljonu. Pievieno cukuru, kumīnu, muskatriekstu, sāli un samaisi.
    Lej zupu bļodiņās, pievieno karoti jogurta un pārkaisi ar zaļumiem. Pasniegšanai noderēs lociņi, svaigs koriandrs, grieķu vai sojas jogurts.

Recepte: Katrīna Mame, Krustnagliņa.lv

1 Komentārs on Zemesriekstu karija zupa ar burkāniem

  1. Evija
    29/06/2018 at 20:26 (11 mēneši atpakaļ)

    Mana mīļāka zupa pusdienu maltītei!

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *