Ziemas zaļais kokteilis ar ingveru

Atzīšos – kopš vasaras sezonas beigām zaļos kokteiļus esmu gatavojusi gaužām reti. Pietrūkst man pašmāju zaļumu, bet veikalos atrodamie neraisa uzticību. Par laimi, draugi iedvesmo! Šonedēļ ik rītu saņēmu pa īsziņai ar apetītelīga zaļā kokteiļa bildi un nolēmu, ka ir pēdējais laiks atsākt tos gatavot. Tā nu šorīt pēc ilgāka pārtraukuma sablendēju vienu riktīgi zaļu smūtiju, ar kura recepti dalos zemāk. Novēlu arī jums līdzās draugus, kuri neļauj “ierūsēt” veselīgiem ieradumiem! Ja tādu draugu nav, jāpašķirsta manas zaļo kokteiļu receptes vai jāpievienojas Happy Whispers domubiedru grupai feisbukā! :)

ziemas_zalais kokteilis_01

 

1 lielai glāzei:

  • 30-35 g smalklapu spinātu
  • 1 liela lapu kāposta (kale) lapa
  • 1 gatavs banāns
  • 1-1,5 ēd.k. smalki sagriezta ingvera
  • 1/2 apelsīna
  • 1/2 citrona
  • 1 glāze ūdens

Papildus var pievienot:

  • 1-2 tējk. spirulīnas vai kviešu asnu pulvera
  • 1 ēd.k. drupinātu kakao pupiņu
  • 1 tējk. ziedputekšņu
  • medu
 
  1. Lapu kāpostam izgriez kātu un saplucini lapu mazākos gabaliņos, lai tā vienmērīgāk sablendējas. Nomizo pusi apelsīna. Sagriez mazos gabaliņos (vai sarīvē uz rupjas rīves) nomizotu ingveru, lai sanāk vismaz 1 ēdamkarote. Izspied sulu no puses citrona.
  2. Liec blenderī šķēlēs sagrieztu banānu un pārējās sagatavotās sastāvdaļas. Pēc izvēles vari pievienot arī kādu no superproduktiem jeb uztura bagātinātājiem, kā arī drupinātas kakao pupiņas un ziedputekšņus. Visu sablendē viendabīgā kokteilī.

ziemas_zalais_kokteilis_02

Ziemas sezonā lapu kāpostu, kas izaudzēts tepat Latvijā, z/s Dimdiņi, var iegādāties RIMI. Turpat pērku arī bioloģiskos spinātus no I love eco – vienam kokteilim izmantoju pusi no 65 g iepakojuma.

 

Recepte un bildes: happy whispers

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *