Es dievinu avokado, tomāta, čili, sarkanā sīpola un laima sulas saspēli. Gvakamole varētu būt viens no vienkāršākajiem un garšīgākajiem ēdieniem, ko var pagatavot dažādās variācijās, bet izmantot – vēl plašāk. Vien dažas minūtes darba un brīnišķīga, sātīga, apetīti rosinoša uzkoda ir gatava. Izmanto gvakamoli kopā ar smalki sagrieztiem salātiem, lai ietītu vrapos, iemaisi lapu salātos salātos, pasniedz ar kukurūzas čipšiem un burito vai ēd tāpat vien – ar karoti.
Sastāvs
1 liels vai 2 mazi nogatavināti avokado
1 neliels tomāts
½ neliela sarkanā sīpola
½ laima sulas
1 tējk. kļavu vai agaves sīrupa
svaigs koriandrs
čili sēklas
sāls, melnie pipari
- Avokado mīkstumu un tomātus sagriez nelielos gabaliņos. Pievieno smalki sakapātu sarkano sīpolu, piespied laima sulu un pievieno kļavu vai agaves sīrupu. Samaisi.
- Pēc garšas pievieno čili pārslas, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Asu garšu mīlētāji ar pieredzi čili pārslu vietā var izmantot svaigu čili piparu.
- Ja pasniegsi pie kukurūzas čipšiem, sablenderē mērci ar rokas blenderi vai daļu avokado vienkārši saspaidi ar dakšiņu.
Iedrošinu pievienot gvakamolei kļavu sīrupu. Saldākai un kraukšķīgākai garšai droši var pievienot arī mazos gabaliņos sagrieztu papriku. Savukārt svaigā koriandra nīdēji tā vietā var pievienot pētersīļus – garšos vienlīdz forši.
Citi raksti
- Ēdiens / Receptes Zaļais kokteilis ar riekstiem
- Blogs Miers baro, nemiers posta - mācies piedot
- Ēdiens / Receptes Matcha latte
- Ēdiens / Receptes Mango un avokado salāti ar turku zirņiem un citrusu mērci
- Blogs Par brīvību iet līdzi laikam un mainīties
- Ēdiens / Receptes Zemeņu, laima un piparmētru kokteilis
Komentāri