Foto: Allie Smith
Matcha ir zaļās tējas pulveris no Japānas, kas gatavots no augstas kvalitātes, ar antioksidantiem bagātām zaļās tējas lapām. Matcha latte ir lieliska alternatīva kafijai, kas dod līganu, vienmērīgu enerģijas uzrāvienu, nodrošinot organismu arī ar virkni vērtīgu vitamīnu un minerālvielu.
Sastāvs
1 tējk. matcha zaļās tējas pulvera
250ml augu piena (pēc izvēles)
½ -1 tējk. kļavu sīrupa
- Ieber matcha pulveri krūzītē vai nelielā bļodiņā. Visu laiku putojot, pakāpeniski pievieno 50ml piena, līdz pulveris pilnībā izšķīdis.
- Uzsildi atlikušo pienu uz lēnas uguns, pievieno izšķīdināto matcha un turpini putot līdz dzēriens ir karsts.
- Pēc garšas pievieno kļavu sīrupu.
Augu pienu izvēlies pēc savas gaumes. Es visbiežāk izmantoju auzu vai mandeļu pienu, kā arī gatavoju šo dzērienu piena putotājā. Taču matcha latte var pagatavot arī bez speciālajām ierīcēm.
Citi raksti
-
Sarunas Artis Puriņš: Ielaid sevī dzīves viedumu un esi gatavs redzēt plašāk
-
Skaistums No vecuma nav jābaidās - tam ir jāgatavojas
-
Sarunas Lotte Tisenkopfa-Iltnere: Dabīgā dekoratīvā kosmētika var būt efektīga un noturīga
-
Ēdiens / Receptes Auzu pārslu putra ar Earl Gray tējā izmērcētām rozīnēm
-
Ēdiens / Receptes Mango un avokado salāti ar turku zirņiem un citrusu mērci
-
Blogs Lielais izaicinājums - dzīve bez alkohola
Komentāri