Zemenes visgardākās ir vasarā, kad tās svaigas salasām paši savos dārzos. Savukārt rudenī, ziemā un pavasarī kokteiļos var izmantot saldētas ogas, kas kopā ar svaigu piparmētru un laimu ļaus atkal izgaršot vasaru.
Sastāvs
30 vidēji lielas zemenes
10-15 piparmētras lapiņas
½ laima sula
4 ledus gabaliņi
1 ēd.k. agaves sīrupa (vai pēc garšas)
½ glāze ūdens
- Liec blenderī ledus gabaliņus, zemenes un piparmētras lapiņas.
- Piespied laima sulu, pievieno agaves sīrupu, apmēram pusglāzi ūdens un visu sablenderē.
- Pagaršo - varbūt gribi saldāku vai skābāku.
- Lej skaistā glāzē un baudi.
Citi raksti
-
Sarunas Dana Gulbe: Mantas ir kā plāksteri, ar kuriem aizlīmējam sāpes, vilšanos, bailes un vainas izjūtu
-
Sarunas Artis Puriņš: Ielaid sevī dzīves viedumu un esi gatavs redzēt plašāk
-
Sarunas Lotte Tisenkopfa-Iltnere: Dabīgā dekoratīvā kosmētika var būt efektīga un noturīga
-
Sarunas Ieva Drāzniece: Neskrienu pakaļ katram vilnim, bet nesēžu arī dīki krastā
-
Blogs Beidziet mani mudināt pamest komforta zonu!
-
Ēdiens / Receptes Zaļais kokteilis ar riekstiem
Komentāri